Sectia Neurochirurgie a Institutulului National de Neurologie, consolidata

 

Corpul C – Neurochirurgie al Institutulului National de Neurologie si Boli Neurovasculare din municipiul Bucuresti a fost consolidat si reabilitat cu 15,5 milioane de lei, printr-un program gestionat de Ministerul Dezvoltarii. Odata cu finalizarea investitiei, numarul cladirilor aflate in pericol de prabusire la un seism puternic si reabilitate prin acest program a ajuns la 24.

Programul este finantat dintr-un imprumut de la Banca Mondiala si cofinantat de Guvernul Romaniei. Prin lucrarile efectuate, pavilionul de Neurochirurgie a INNBN va fi mai pregatit pentru a raspunde situatiilor de urgenta care pot aparea, iar gradul de siguranta al imobilului in cazul producerii unui seism a fost ridicat.

Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare face parte din categoria spitalelor de urgenta, avand o pondere de 33% din totalul obiectivelor cuprinse in cadrul Proiectului, la care s-au finalizat lucrarile de consolidare. Cladirea pavilionului de Neurochirurgie vasculara a fost construita in perioada 1908-1923 si extinsa intre anii 1985-1989.

Lucrarile executate au avut ca obiectiv principal asigurarea constructiei existente la cutremur. Astfel, au fost consolidate fundatia, peretii, planseele si au fost desfacute sarpantele blocului operator si modulului ATI si au fost inlocuite cu terase circulabile. Au fost executate, de asemenea, izolarea termica si hidrofuga, refacerea tencuielii peretilor interiori si exteriori, termoizolarea cu termosistem de fatada si de soclu pe peretii exteriori, precum si refacerea trotuarelor perimetrale.

Totodata, s-a realizat o extindere cu un nou corp de cladire, structurat in doua tronsoane. Dotarile au constat, printre altele, intr-o instalatie de transport fluide medicale si console terminal, instalatie electrica, date-voce, avertizare sonora, automatizari.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.