Semnal de alarma la Cartea Alba


 

Comisia de transport si turism din Parlamentul European a dezbatut propunerea Comisiei Europene-Cartea Alba-Foaie de parcurs pentru un spatiu european unic al transporturilor – Catre un sistem de transport competitiv si eficient din punctul de vedere al resurselor.

 

Dupa cum stim, foaia de parcurs, adoptata de Comisie in luna martie 2011, examineaza evolutiile din sectorul transporturilor, provocarile viitoare si initiativele de politica care trebuie avute in vedere pana in 2050, Comisia prezentand 40 de initiative/masuri-cheie care vor permite realizarea Spatiului unic european al transporturilor.

In acest context, Adriana Ticau, vicepresedinta Comisiei TRAN, a aratat ca „dezvoltarea sistemului de transport al UE (conditii de munca, infrastructura si servicii de transport) este inegala in UE. Piata Unica are nevoie de un sistem de transport pan-european modern, multimodal si nepoluant in toate statele membre si care sa asigure si integrarea cu sistemele de transport din tarile vecine UE. De aceea, este esential ca Foaia de parcurs pentru un Spatiu unic al transporturilor sa fie corelata cu necesitatile de dezvoltare ale tuturor statelor membre si mai ales cu regulamentul financiar privind dezvoltarea retelei transeuropene de transport (TEN-T), precum si cu Cadrul Financiar Multianual 2014-2020. Realizarea Spatiului unic european al transporturilor are nevoie de resurse financiare adecvate si de angajamente ferme”. (R.M.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.