Stocurile Oil Terminal nu coincid cu actele

 

Cu timp berechet de sters urme si pus in ordine documente, cei de la Oil Terminal au ignorat in ultima luna un iminent control al Fiscului in cele trei puncte de lucru din zona Portului Constanta – asta daca nu li s-a dat asigurarea ca nu le calca nimeni pragul. Dupa descinderi la toate vamile din tara, mult asteptatul eveniment s-a produs: de data aceasta, actiunea nu a mai fost coordonata de Directia Nationala Anticoruptie, ci de Ministerul Administratiei si Internelor. Iar rezultatele, desi prezentate sec de MAI, sunt uimitoare: ofiterii de politie si comisarii Garzii Financiare au constatat, in cele 2 zile de control, diferente intre stocurile reale si cele consemnate in documentele legate de cantitatile de combustibili.

 

”In cadrul actiunii de joi si vineri la cele trei puncte de lucru ale firmei Oil Terminal s-au verificat sortimentele de marfa si cantitatile detinute in depozite, tinandu-se cont de temperatura si densitatea produselor in momentul verificarilor, iar in urma constatarilor au fost intocmite rapoarte de evaluare specializata. De asemenea, au fost prelevate probe din toate produsele existente, acestea urmand a fi analizate in laborator. In urma controalelor, structurile MAI, in cooperare cu Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor, cu sprijinul Biroului Roman de Metrologie Legala, au observat diferente intre stocurile reale si cele precizate in documentele firmei. Aspectele constatate urmeaza sa fie comunicate reprezentantilor Oil Terminal, pentru a lamuri situatia creata, urmand a fi luate masurile legale care se impun”, se arata, sec, in comunicatul de luni al MAI.

Ceea ce se anunta un control de anvergura a devenit, rapid, scenariul cu un final asteptat: “In situatia in care sunt descoperite elementele constitutive ale unor infractiuni, se va proceda la sesizarea institutiilor abilitate pentru luarea masurilor legale”. Concluzia MAI este relevanta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.