Strazile din Filiasi, modernizate din fonduri nerambursabile

 

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a semnat miercuri doua contracte de finantare incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, depus de orasul Filiasi, prin care strazile si trotuarele urbei vor fi modernizate din fonduri nerambursabile. In plus, va fi infiintata o parcare auto si va fi instalat un sistem de supraveghere video urban.

 

“Proiectul Modernizare strazi, trotuare si infiintare parcare auto in orasul Filiasi, judetul Dolj, are ca obiectiv imbunatatirea calitatii vietii prin modernizarea infrastructurii de transport a orasului Filiasi, se va desfasura pe parcursul a 6 luni si are o valoare totala de 14.397.351,44 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 11.404.626,52 lei”, a anuntat Udrea.

Proiectul Sistem de supraveghere urban urmareste sporirea sigurantei si securitatii in spatiile publice, prin caracterul preventiv menit sa descurajeze infractionalitatea. Totodata, camerele video montate pe strazi vor asigura probe in instanta pentru eventuale infractiuni, monitorizarea si gestionarea unor servicii publice, precum salubrizarea, deszapezirea, reparatiile infrastructurii stradale si scaderea timpului de raspuns in cazul interventiilor pentru situatii de urgenta. Valoarea totala a proiectului, care se va derula tot in 6 luni, este de 381.768,72 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 301.720,44 lei.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.