Targ de Florii si de Pasti in parcurile Capitalei

Primarii bucuresteni celebreaza si anul acesta sosirea Sarbatorilor de Pasti si inceputul primaverii, organizand in parcuri spectacole si targuri cu produse specifice acestei mari sarbatori a Crestinatatii.

 

Primaria Sectorului 3 a deschis “Targul de Pasti”din parcul “Alexandru Ioan Cuza”, la intersectia strazilor Campia Libertatii cu Baba Novac, unde, intre orele 11:00-18:00, sunt amplasate standuri cu oua incondeiate, iepurasi, cosulete, felicitari, tablouri confectionate de copiii din Apartamentele de Tip Familial, Centrul de Plasament ,,Pinocchio“, Serviciul Evaluare Complexa, gradinita Crocodil Dandy, precum si de tinerii care fac parte din Fundatia “Sfantul Dimitrie”, Asociatia “Sindomul Down Bucuresti” si artistii plastici Mihaela si Adrian Condratov. Sumele de bani ce vor fi incasate vor constitui bugetul apartamentelor si centrelor participante si vor fi utilizate pentru procurarea de materiale consumabile necesare dezvoltarii acestui tip de activitati. “Invit locuitorii Sectorului 3 sa aprecieze obiectele confectionate de copiii aflati in grija Primariei. Este o ocazie sa ne dovedim buna credinta si sa apreciem efortul pe care l-au depus pentru a ne face o bucurie”, a declarat Liviu Negoita, primarul Sectorului 3.

Muzica de promenada in Obor

Vizitatorii Targului de Pasti de la Obor sunt asteptati cu o surpriza din partea primarului Neculai Ontanu: muzica de estrada interpretata de formatia “Angely’S”, care va interpreta piese de promenada din repertoriul intern si international al celor mai valorosi compozitori. Cozonac si pasca moldoveneasca, vinuri romanesti, sortimente de branza, produse din carne specifice diferitelor zone geografice din tara, suveniruri traditionale hand made de Pasti, precum si multa veselie – sunt cateva dintre sortimentele de produse pe care le puteti gasi in Parcul Obor. Pana acum, cele mai cautate standuri au fost cele cu produse din carne, branzeturi si bauturi alcoolice. Nu au fost ocolite nici casutele cu mesteri populari care vand articole de uz gospodaresc, facute manual, dupa secrete transmise din generatie in generatie.

Directia 5 si Heaven, in Parcul Kiseleff

Primaria Sectorului 1 aduce Directia 5 si Heaven sa cante sambata seara, de la 18:30, la Targul de cadouri si obiecte de artizanat din Parcul Kiseleff, unde peste 30 de mesteri artizani si producatori isi expun creatiile. Vizitatorii au de ales intre bijuterii de argint si podoabe realizate manual, obiecte traditionale, papusi din lemn, decoratiuni din ceramica, dar si alte obiecte de artizanat. Surpriza acestui targ o reprezinta posibilitatea de a crea cadouri personalizate pentru persoanele dragi. Cei mici vor fi rasfatati cu sesiuni de facepainting, piese de teatru de papusi, baloane modelate si experimente stiintifice live. De asemenea, animatori costumati in iepurasi vor oferi cadouri tuturor copiilor aflati in parc, iar mascota Vizoo va pune in scena competitii interactive pentru cei mici.

Parc de distractii in Crangasi

La randul sau, Primaria Sectorului 6 si Centrul Cultural European au deschis un parc de distractii in Crangasi, unde au loc zilnic evenimente cu ocazia sosirii primaverii, dar si de Florii si de Pasti. De miercuri, 24 martie, s-a lansat evenimentul “Iepuras coconas, vine, vine in Crangasi!”. Special pentru copii, Iepurasul a adus trenulete electrice, o saltea gonflabila, masinute si alte aparate de joaca, iar de Pasti ii asteapta la scena din parc, unde le va darui oua, iepurasi de ciocolata si multe surprize.

De asemenea, elevii din clasele primare au spatii special amenajate in pietele Chilia Veche, Giulesti si pe esplanada care margineste Parcul Drumul Taberei, unde isi vand creatiile: oua incondeiate, iepurasi si puisori ornamentali, felicitari etc.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.