TIR cu 14 tone de deseuri de aluminiu, confiscat

 

Politistii buzoieni au interceptat in trafic un TIR ce transporta peste 14 tone de deseuri de aluminiu, fara documente de provenienta. Firma si soferul au fost amendate, iar marfa intreaga, confiscate.

 

In noaptea de 29 spre 30 martie a.c., politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului Rutier si Biroului de Ordine si Siguranta Publica din cadrul Inspectoratului de Politiei al Municipiului Buzau, in cooperare cu ofiteri ai DGIPI, au identificat si oprit in trafic, pe Soseaua Nordului din Buzau, un autotren inmatriculat in judetul Arges, ce transporta 14.040 kilograme deseuri de aluminiu.

Conducatorul auto, de 42 de ani, din comuna Bughea de Jos, judetul Arges, si insotitorul acestuia, un bucurestean de 39 de ani, administrator al unei societati comerciale din judetul Olt, au precizat ca, la data de 29 martie, marfa a fost transportata de la un punct de lucru din judetul Valcea al societatii, catre o firma din Vrancea, in baza unui aviz de insotire a marfii. Ulterior, intrucat societatea din judetul Vrancea nu era autorizata sa colecteze deseuri neferoase, administratorul a dispus returnarea deseurilor, mentionand acest aspect pe documentul de insotire.

Cum existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului si provenienta marfii, la data de 30 martie, cu sprijinul Inspectoratului de Politie al Judetului Vrancea s-au efectuat o serie de verificari si s-a stabilit ca deseurile provin, in realitate, din judetul Vrancea.

Politistii de investigare a fraudelor Buzau au luat masura sanctionarii contraventionale a societatii comerciale din judetul Olt, cu amenda in valoare de 10.000 de lei, conform art. 1 lit. „e” din Legea nr.12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si au confiscat intreaga cantitate de deseuri neferoase, in valoare totala de 78.000 de lei.

Totodata, conducatorul auto a fost sanctionat contraventional de reprezentantii Autoritatii Rutiere Romane – Agentia Buzau, cu 4.000 de lei amenda, conform O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora (art. 8 alin. 1 pct. 13 – „neprezentarea in trafic a numarului necesar de diagrame tahografice, a cartelei tahografice sau a listarilor efectuate cu imprimanta tahografului digital”). Verificarile continua, in vederea clarificarii tuturor aspectelor cazului, informeaza IGPR. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.