Transporturi de produse petroliere, confiscate

 

Politistii aradeni au depistat doua transporturi de produse petroliere ce prezentau suspiciuni cu privire la calitatea si incadrarea tarifara a acestora. Intreaga cantitate de produs petrolier – peste 100.000 de litri – a fost indisponibilizata in vederea cercetarilor.

 

“La data de 29 martie a.c., politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Arad au organizat doua actiuni, cu sprijinul ofiterilor DGIPI si impreuna cu lucratori ai Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Arad, pe linia prevenirii si combaterii fraudelor fiscale in domeniul produselor energetice. Astfel, au fost depistate doua autocisterne apartinand unei societati comerciale din Slovacia, conduse de doi cetateni maghiari, respectiv F. Lorinc si V. Istvan, care transportau, conform documentelor insotitoare, produs petrolier cu o anume valoare tarifara, catre a alta firma din Bulgaria”, informeaza IGPR.

Cum existau suspiciuni cu privire la calitatea produsului transportat si la incadrarea tarifara a acestuia, s-au prelevat probe ce urmeaza sa fie analizate de catre Laboratorul Vamal Central. Ansambluri auto si cele 50.000 de kg de produs au fost indisponibilizate in incinta DJAOV Arad, in vederea continuarii cercetarilor.

Totodata, la data de 30 martie a.c., au fost depistate doua automarfare inmatriculate in Romania, apartinand unor societati comerciale din Bucuresti, conduse de B. Marian, respectiv C. Dragos, care transportau conform, documentelor insotitoare, fiecare cate 26 de recipienti cu cate 1.000 de litri de produs petrolier identic cu cel al transportului din data de 28 martie a.c., de la aceeasi societate comerciala din Slovacia, catre o alta firma din Bulgaria. Au fost prelevalate probe care urmeaza sa fie analizate de catre Laboratorul Vamal Central, existand suspiciuni cu privire la calitatea produsului transportat si la incadrarea tarifara a acestuia si cu privire la locul de descarcare. Cele doua autotrenuri si cantitatea de 52.000 de litri de produs au fost indisponibilizate in incinta DJAOV Arad, in cauza cercetarile fiind continuate. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.