Trei autovehicule furate, depistate duminica la frontiera

 

Politistii de frontiera au depistat duminica trei autovehicule – doua autoturisme si o autoutilitara marca Mercedes – ce figurau ca fiind furate din state ale Uniunii Europene. In toate cazurile, vehiculele au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor, soferii urmand a fi cercetati pentru complicitate sau tainuire la furt.

 

Potrivit IGPF, la Punctul de Trecere a Frontierei Galati-Rutier, s-a prezentat in jurul orei 8.00, pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, cetateanul moldovean D. Sergiu, in varsta de 27 ani, care conducea un microbuz pe a carui platforma se afla un autoturism marca „Volkswagen Passat” inmatriculat in Italia. La controlul specific, politistii de frontiera avand suspiciuni cu privire la provenienta autoturismului aflat pe platforma au efectuat verificari suplimentare in baza de date INTERPOL, precum si prin Centrul de Contact Oradea, in urma carora s-a stabilit faptul ca autovehiculul figureaza ca fiind furat din Italia din luna martie a.c. Autoturismul, in valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul IJPF Galati pentru continuarea cercetarilor, iar lui D. Sergiu i-a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la furt, fapta prevazuta si pedepsita de legislatia in vigoare.

Tot duminica, in jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judetul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra in tara Cristian C., in varsta de 35 ani, din judetul Vaslui. Barbatul conducea o autoutilitara marca Mercedes Benz, inmatriculata in strainatate, pentru care a prezentat la controlul specific de frontiera un certificat de inmatriculare provizoriu. In urma verificarilor efectuate in bazele de date, politistii de frontiera au constatat ca autoutilitara figureaza ca fiind furata din Croatia din septembrie 2010. Conducatorul auto a declarat ca in urma cu cateva zile a vazut autoutilitara la vanzare pe site-ul unei societati comerciale din strainatate, a luat legatura telefonic cu reprezentantul firmei respective, cu care s-a inteles pentru achizitionarea masinii, in schimbul careia a platit 10.600 euro. Lui Cristian C. i-au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt. Autoutilitara a fost indisponibilizata la sediul IJPF Satu Mare pentru continuarea cercetarilor.

La ora 15.00, C. Genel, in varsta de 26 ani, s-a prezentat la PTF Portile de Fier I, judetul Mehedinti, conducand un autoturism marca BMW seria 5, solicitand efectuarea formalitatilor de frontiera la iesirea din tara. La controlul specific, existand suspiciuni in legatura cu provenienta autoturismului, politistii au facut verificari in Sistemul Informatic Schengen, ocazie cu care au stabilit ca figureaza ca fiind furat din Italia din luna februarie 2009. In cauza, fata de C. Genel, s-a intocmit lucrare penala, in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire la furt. Totodata, autoturismul marca BMW seria 5, in valoare de 22.500 euro, a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F.Mehedinti, pana la finalizarea cercetarilor. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.