Udrea a parafat noi finantari nerambursabile pentru Alba Iulia

 

Modernizarea DN1 (E81) la intrarea in Alba Iulia dinspre Teius, pe o lungime de aproape trei kilometri, refacerea podului de peste raul Ampoi, reabilitarea pasajului superior peste calea ferata dinspre Sebes si restaurarea Centrului Istoric – Fortificatia de Tip Vauban, caile de acces si iluminat exterior si mobilier urban – vor fi realizate din fonduri nerambursabile.

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), a semnat miercuri, la Alba Iulia, impreuna cu primarul Mircea Hava, trei contracte de finantare in valoare totala de peste 29 de milioane de euro, din care 21,8 reprezentand fonduri nerambursabile pentru proiecte incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU). Alba Iulia a fost primul municipiu care a beneficiat de fonduri REGIO pentru dezvoltare urbana, primele doua astfel de contracte, de peste 30 de milioane de lei – pentru modernizarea Caminului de persoane varstnice si reabilitarea strazilor din cartierul vechi al orasului – fiind semnate la 1 mai, tot in prezenta ministrului Udrea.

PIDU contine un set de sapte proiecte, cu o valoare totala de peste 58 de milioane de euro, depuse spre finantare de Municipiul Alba Iulia pe Domeniul 1.1, Planuri integrate de dezvoltare urbana al Axei Prioritare 1 din cadrul Programului Operational Regional, subdomeniul Centre urbane. In iulie a fost contractat si cel de-al treilea proiect din PIDU, prin care au fost alocati peste 17,5 milioane de lei pentru modernizarea a peste 3 kilometri din DN 74. Singurul proiect ramas nefinantat din cele 7 va fi “rezolvat” in doua saptamani si are in vedere reconstruirea si punerea in valoare a accesului pe latura de vest in Cetatea Alba Carolina.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.