Ultima zi cu 10% reducere la taxe si impozite

 

Locuitorii Bucurestiului mai pot beneficia pana joi, 31 martie, de bonificatia de 10% la plata integrala a taxelor si impozitelor locale. In general, cei care si-au facut calcule au inteles ca este avantajos sa achite darile catre stat o data pentru tot anul, iar primariile de sector pot folosi acesti bani mai devreme cu 6 luni. Reamintim ca, in cazul in care impozitele si taxele locale aferente anului fiscal 2011 nu sunt platite anticipat, ele pot fi achitate in doua transe egale, la termenele scadente de 31 martie si 30 septembrie.

 

Mai mult de jumatate din contribuabili au achitat taxele in Sectorul 1, iar suma incasata de DGITL Sector 1, pana in prezent, de la cei 83.000 de contribuabili persoane fizice este de 25.000.000 lei. Pentru a limita timpul asteptarii, Primaria Sectorului 1 a pus la dispozitia acestora o paleta larga de modalitati de plata: plata electronica (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plata sau plata prin mandat postal. Cei care doresc sa plateasca on-line, trebuie sa aiba un cont de internet banking deschis la orice banca din care sa faca un virament bancar, in lei, din contul propriu in contul IBAN asociat tipului de impozit pe care il are de achitat. Contul IBAN al DGITL Sector 1 poate fi identificat consultand site-ul https://www.impozitelocale1.ro/, sectiunea „Lista conturi IBAN”.

Bucurestenii din Sectorul 1 care doresc sa achite cu numerar pot face plata la unul din sediile institutiei situate in: Str. Biserica Amzei nr. 21 – 23; Calea Grivitei nr. 208 – 210; Str. Pajurei nr. 13; Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 9-13 (in zona Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti); Str. G-ral Berthelot nr. 55.

Casieriile Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 1 isi desfasoara activitatea de lucru cu publicul luni, marti, joi si vineri intre orele 8:30-16:30 si miercuri in intervalul 8.30-18.30, cu exceptia casieriei din Str. G-ral Berthelot nr. 55, care este deschisa de luni pana vineri, intre orele 8.30-16.30.

Pentru plata cu cardul, comisionul este zero, iar operatiunea se poate face cu orice card – de debit sau credit – emis de catre orice banca. Plata se poate face total sau partial, la fel ca in cazul in care se plateste cu numerar si nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzactiei. Pe langa taxe si impozite, cetatenii isi pot plati si amenzile contraventionale, doar pe baza datelor din procesul verbal. Se accepta la plata urmatoarele tipuri de card, indiferent daca sunt carduri emise de banci romanesti sau banci straine: Carduri ce poarta marca VISA – Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; Carduri ce poarta marca Eurocard/Mastercard – Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

In cazul in care impozitele si taxele locale, aferente anului fiscal 2011, nu sunt platite anticipat, acestea pot fi platite in doua transe egale, la termenele scadente, respectiv 31.03.2011 si 30.09.2011.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.