UPS îmbunătățește platforma ORION: optimizare continuă a rutelor de livrare

UPS a actualizat platforma ORION (On-Road Integrated Optimization and Navigation) cu funcția Dynamic Optimization, care recalculează rutele de livrare individuală pe tot parcursul zilei, în funcție de condițiile de trafic, de obligațiile de preluare și de modificări ale livrării comenzilor.

Platforma ORION a fost implementată în 2012 și furnizează șoferilor cele mai eficiente rute pentru livrări și preluări pentru peste 66,000 de rute din SUA, Canada și Europa. În 2019, UPS a adăugat în platforma ORION funcția UPSNav. UPSNav a introdus instrucțiuni detaliate la fiecare schimbare de direcție, pentru a-i ghida pe curieri, nu doar către adrese, ci și către anumite locații de  livrare și preluare, precum zonele de încărcare sau descărcare care nu sunt vizibile din stradă.

Sistemul de rute pentru UPSNav a fost creat pe baza traseului static ORION, pe care șoferii îl primesc dimineața, înainte de începerea livrărilor. Cea mai nouă funcționalitate a platformei ORION, Dynamic Optimization, oferă beneficii suplimentare. Rutele sunt actualizate chiar în timp ce aceștia se află pe traseu, pe baza schimbărilor care apar.

„ORION a fost conceput pentru curierii UPS care fac, în medie, aproximativ 135 de opriri pe zi,” spune Juan Perez, UPS Chief Information and Engineering Officer. „Noua componentă a platformei, Dynamic Optimization, va îmbunătăți timpii estimați de livrare, oferind mai multă precizie, dar și vizibilitate sporită pentru clienți.”

În toți acești ani, ORION a asigurat un nivel ridicat de eficiență operațională și economii de combustibil. De asemenea, furnizează datele utilizate de soluții foarte populare în rândul clienților, precum UPS My Choice® for home sau UPS My Choice® for business, care oferă utilizatorilor notificări în avans privind livrările, timpul estimat de livrare și posibilitatea selectării de către clienți a unor locații alternative pentru livrarea coletelor.

Dynamic Optimization, care va fi implementat pe parcursul a 12 luni, face parte din a treia generație ORION. Pe lângă estimările mult mai precise ale timpului de livrare, această funcționalitate va permite oferirea de noi produse și servicii care necesită un nivel de precizie ridicat, fiabilitate și capacitate rapidă de reacție. Noua funcționalitate dinamică va ajuta șoferii să-și gestioneze mult mai eficient livrările zilnice și să răspundă mai bine nevoilor clienților, care adesea se schimbă la fiecare oră. Nu în ultimul rând, îmbunătățirile aduse acestui instrument vor ajuta la reducerea kilometrilor parcurși, scăderea emisiilor de carbon și a consumului de carburant.

ORION este o tehnologie proprietară, care utilizează algoritmi avansați, inteligență artificială și procese de machine learning. De la lansarea platformei ORION, UPS a economisit peste 160 de milioane de kilometri și 37 de milioane de litri de combustibil pe an. Noile funcționalități vor îmbunătăți și mai mult aceste rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.