Vasile Viorel, noul sef al Politiei Capitalei

 

Seful Directiei de Investigatii Criminale din Politia Romana, chestorul de politie Vasile Viorel, a fost imputernicit prin Ordin al ministrului Administratiei si Internelor sa indeplineasca incepand de joi, pe o perioada de sase luni, atributiile functiei de director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. El il inlocuieste pe Lucian Guran, numit saptamana trecuta adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul de Interne.

 

Ceremonia de instalare in functie a avut loc la sediul DGPMB, in prezenta secretarului de stat, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica din MAI, chestor de politie Ioan Dascalu. Cu acest prilej, secretarul de stat a adresat multumiri fostului director general al Politiei Capitalei, chestor principal de politie Lucian Guran, pentru activitatea indeplinita. Guran a fost numit in 25 martie, pentru sase luni, adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul de Interne. El i-a luat locul lui Ioan Nicolae Cabulea, numit la conducerea IPJ Alba in 23 martie, postul ramanand vacant dupa ce comisarul sef Tudor Grindean fusese numit director de cabinet al sefului Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administratiei si Internelor. Cu alte cuvinte, o rotire la nivel inalt a cadrelor.

Seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica din MAI a mentionat obiectivele stabilite pentru Politia Capitalei: combaterea gruparilor infractionale care opereaza la nivelul cartierelor din Bucuresti, imbunatatirea sigurantei in perimetrul scolilor, dispunerea de masuri specifice cu efect direct asupra reducerii criminalitatii in Capitala, astfel incat cetatenii sa se simta in siguranta pe strada, in mijloacele de transport in comun, in parcuri, in pietele agroalimentare si in orice spatiu public. Alt deziderat este \”cresterea gradului de siguranta in trafic si imbunatatirea colaborarii cu Politia Locala in toate domeniile de activitate specifice acesteia, precum si sprijinirea operationalizarii Politiei Locale care trebuie sa devina un partener solid in mentinerea ordinii publice si reducerea nivelului de criminalitate stradala trebuie sa reprezinte obiective esentiale pentru noua conducere”, a adaugat Ioan Dascalu.

La ceremonie au luat parte toti sefii de Servicii si Sectoare de politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.