Zilele Eugen Ionescu, la Teatrul Excelsior

 

La Teatrul Excelsior din Bucuresti are loc, in perioada 25-27 noiembrie, cea de-a XXI-a editie a ”Zilelor Eugen Ionescu”, organizata de Societatea Culturala ”Eugen Ionescu” infiintata la Slatina in anul 1991, cu acordul scris al parintelui sau spiritual. Timp de un week-end vor avea loc evenimente dedicate celebrului dramaturg francez de origine romana, intrarea fiind libera

Manifestarea va debuta vineri, la pranz, cu vernisajul expozitiei ”Ionesco 3D: caricatura, grafica, fotografie”, in foyerul Teatrului Excelsior. Seara, la Teatrul POD – Casa de Cultura a Studentilor -, intre orele     18.00 – 22.00 vor avea loc spectacole prezentate in cadrul Festivalului National                               Studentesc de Teatru Absurd „Eugene Ionesco”.

Sambata, in acelasi loc, incepand cu ora 11.00 se va lansa albumul ”Eugene Ionesco pe scena, in Romania” si DVD-ul ”ZEI 2010”,  realizat de Societatea Culturala ”Eugen Ionescu” din Slatina. Intre orele 16.00 – 21.00 vor avea loc alte spectacole prezentate in cadrul Festivalului National Studentesc de Teatru Absurd „Eugene Ionesco”. Totodata, la Teatrul de Comedie va putea fi vizionat spectacolul Lectia si Scaunele, de Eugene Ionesco, incepand cu ora 19.00.

Duminica, in ultima zi a manifestarii, la ora 10.00 va avea loc un spectacol prezentat in cadrul Festivalului National Studentesc de Teatru Absurd „Eugene Ionesco”, apoi la ora 11.00 – un colocviu international dedicat temei IONESCO/IONESCU.

Seara, publicul va avea prilejul sa vizioneze la Teatrul Excelsior, incepand de la ora 18.00, spectacolul-lectura ”Exercitii de conversatie”, un scenariu  alcatuit de regizorul Mihai Lungeanu, din fragmente de texte ionesciene. In distributie, maestrul  Ion Lucian, directorul Teatrului Excelsior, alaturi de Paula Sorescu Lucian, Annemary Ziegler, Vasile Menzel, Robert Radoveneanu, Mihaela Coveseanu, Ion Bechet si Filip Ristovski.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.