Sindicaliştii din transportul public blochează miercuri centrul Capitalei

Circa 4.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, Transloc, şi ai Serviciilor Publice „ATU – România” vor protesta miercuri, de la ora 13.00 la 15.30, în centrul Capitalei, după ce astăzi a fost grevă de avertisment la metrou între orele 4.00 – 6.00, organizată de Sindicatul Liber Metrou – Unitatea (USLM), în urma eşecului negocierilor din 12 septembrie cu administraţia Metrorex.

Sindicaliştii vor participa la un miting în Piaţa Victoriei, până la ora 14.00, apoi vor porni în marş, până la 14.45, pe traseul: Calea Victoriei – pod Naţiunile Unite – B-dul Libertăţii – Piaţa Constituţiei.

Restricţii auto

miting_18.09.2013_1

  • circulaţia va fi interzisă pe artera de legătură între Şos. Nicolae Titulescu – B-dul Lascăr Catargiu şi B-dul Iancu de Hunedoara, între orele 13.00 – 14.00
  • se va permite accesul în Piaţa Victoriei pe breteaua dinspre B-dul Iancu de Hunedoara şi Str. Paris către Calea Victoriei, autovehiculele urmând să circule exclusiv către B-dul Aviatorilor
  • în dublu sens prin faţa clădirii Guvernului între B-dulAviatorilor şi B-dul Lascăr Catargiu
    • în sens unic prin faţa muzeului Antipa dinspre B-dul Kiseleff către Calea Victoriei;
  • pe timpul marşului, circulaţia va fi restricţionată pe traseul de deplasare şi pe străzile adiacente
  • în Piaţa Constituţiei, în intervalul orar 14.45 – 15.30, se va restricţiona traficul pe B-dul Unirii între Piaţa Constituţiei şi Piaţa Unirii şi pe B-dul Libertăţii între Calea 13 Septembrie şi B-dul Naţiunile Unite

miting_18.09.2013_2

Protestele de astăzi şi de mâine fac parte din calendarul anunţat încă din iulie al sindicaliştilor din transportul public de suprafaţă şi metrou, iar în cazul nesoluţionării conflictului colectiv de muncă, în 30 septembrie va fi declanşată greva generală, pe termen nelimitat.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de imposibilitatea negocierii contractelor colective de muncă, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008. Ei cer şi modificarea legislaţiei sociale.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU 

1 COMENTARIU

  1. Cu ocazia acestui protest trebuie sa participe si transportatorii de marfuri care sunt afectati de plata taxei de tranzit din Caransebes care a devenit o rutina pentru soferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.