RPTCY 2019. LIVIO DARIO: Stabilitate într-un mediu instabil

Cu o flotă de peste 200 de autovehicule (mai mult de jumătate fiind autobuze și autocare), Livio Dario se află în top 10 companii din România din punct de vedere al parcului deținut.

Pentru a completa imaginea companiei, merită să menționăm că peste jumătate din parc este EURO 6, iar Livio Dario are peste 220 de angajați și o cifră de afaceri ce depășește 7 milioane de euro.

În cei peste 20 de ani de activitate, firma a crescut într-un ritm constant, punând accent pe siguranță și păstrarea principiilor specifice unei firme de familie.

Livio Dario s-a specializat pe mai multe segmente de transport, dezvoltându-le, în timp, pe fiecare dintre acestea: curse regulate județene (în județul Alba), curse regulate speciale în cinci județe (Alba, Timiș, Caraș-Severin, Brașov și Mureș), curse ocazionale și transport local (Sebeș, Zlatna și Cugir).

„Acordăm o mare atenție fidelizării angajaților și urmărim randamentul fiecăruia. În acest sens, sistemele inteligente de ticketing ne ajută la evaluarea șoferilor. Fiecare șofer are o cartelă personală, cu care se înregistrează pe mașină la începutul programului. Astfel, putem vedea km efectuați, ore de lucru, respectarea programului… De asemenea, sistemele de analiză a stilului de condus, deja prezente pe o parte din flotă, sunt importante. În același timp, suntem atenți și la condițiile de muncă oferite, la pachetele salariale și, în general, atmosfera în firmă este specifică unei mari familii”, a arătat Darius Poptean, manager Livio Dario.

Mașinile și șoferii sunt primele aspecte la care managerii Livio Dario acordă atenție în fiecare zi.

„Mașinile trebuie să fie curate și în perfectă stare de funcționare, iar șoferii, atât la nivel de ținută, cât și de atitudine, trebuie să fie impecabili. Pe de altă parte, trebuie să asculți șoferii, să le cunoști problemele și să încerci să le rezolvi. Iar telefonul meu este deschis în permanență și vizitez regulat toate punctele de lucru”, a completat Liviu Poptean, director tehnic Livio Dario.

Inovații pe toate segmentele

Dimensiunile companiei fac din utilizarea tehnologiilor moderne un aspect esențial. De exemplu, în cazul transportului urban, ținta este transparența totală.

„Avem un sistem inteligent de ticketing, abonamente tip card, ce se scanează în mașină, iar șoferul vizualizează, pe o tabletă, situația respectivului abonament (valabilitate, rută). În plus, informațiile legate de abonamente și bilete emise sunt transmise, în timp real, la sediul firmei și, astfel, avem rapoarte precise legate de numărul călătorilor. Autoritățile locale primesc, la rândul lor, rapoarte clare, în fiecare lună. Asigurăm, astfel, o transparență totală, inclusiv în ceea ce privește persoanele care beneficiază de subvenție”, a explicat Darius Poptean.

În ceea ce privește transportul regulat județean, în ciuda situației legislative incerte, Livio Dario a decis asumarea unei investiții importante – schimbarea caselor de marcat fiscale. De altfel, compania din Alba Iulia este una dintre primele din țară care a montat case de marcat fiscale pe mașini, cu aproximativ 17 ani în urmă.

„Noul model de casă de marcat este unul modern, cu display, și, astfel, vom înlocui tableta deja existentă și doar cititorul de carduri va trebui adaptat. Noile dispozitive vor asigura trimiterea informațiilor, în timp real, la sediul firmei”, a explicat Liviu Poptean.

În ceea ce privește transportul turistic, compania dezvoltă activitatea pe mai multe planuri.

„Facem transport internațional ocazional și lucrăm cu agenții din România, precum și din Europa, și nu numai. Avem o colaborare chiar și cu o agenție din India. În același timp, încercăm să convingem agențiile străine să realizeze tururi și în țările din Estul Europei și, deja, am primit primele solicitări în acest sens”, a arătat Darius Poptean, managerul Livio Dario.

Darius Poptean, manager Livio Dario: „Există multe oportunități în piață și, anul acesta, continuăm investițiile, având, deja, multe mașini noi comandate. Avem în construcție sediul de la Lugoj. Identificăm, totodată, o cerere mare pentru curse regulate speciale. În ceea ce privește transportul urban, luăm în calcul achiziția unor autobuze electrice.”

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.