Cicloteque in Drumul Taberei

 

Primaria Sectorului 6, impreuna cu Asociatia MaiMultVerde, deschide miercuri, la ora 19.00, in parcul Drumul Taberei (intrarea dinspre Bd. Drumul Taberei), primul program de inchiriere a bicicletelor – Cicloteque. La eveniment vor participa, alaturi de primarul Cristian Constantin Poteras, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo, oficiali ai autoritatii locale si reprezentanti ai Asociatiei MaiMultVerde.

 

Centrul va functiona de la orele 8.00 la 22.00, pentru a fi disponibil atat utilizatorilor care doresc sa mearga la serviciu, cat si celor ocazionali care doresc sa se familiarizeze cu mersul pe bicicleta prin plimbari de agrement. Inchirierea si rezervarea bicicletelor se pot face online pe site-ul www.cicloteque.ro, iar tarifele sunt: 2 lei pe ora, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru doua zile. Studentii, pensionarii si somerii beneficiaza de tarife speciale, reduse la jumatate. Centrul Cicloteque din Drumul Taberei pune la dispozitia cetatenilor aproximativ 50 de biciclete pentru inchiriat.

Cicloteque, primul sistem de bike-sharing din Romania, numara in acest moment patru centre din care pot fi inchiriate biciclete la tarife foarte prietenoase. Astfel, prin cele patru centre, Cicloteque a devenit o retea de bike-sharing in adevaratul sens al cuvantului, utilizatorii putand inchiria biciclete dintr-un centru si returna in altul. Comparativ cu anii anteriori, numarul utilizatorilor a crescut de aproape de trei ori, ceea ce demonstreaza ca interesul bucurestenilor pentru mersul pe bicicleta este tot mai mare, de la an la an.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.