Noul an școlar va începe la 10 septembrie

Vacanța de iarnă va avea trei săptămâni.

Noul an școlar (2018 – 2019) va începe în 10 septembrie, a decis noul ministru al Educației, Valentin Popa, în ciuda faptului că profesorii, elevii și părinții ceruseră, la consultarea publică organizată în ianuarie de fostul ministr al Educației, Liviu Pop, ca începerea cursurilor să aibă loc la 17 septembrie.

Structura noului an școlar 2018 – 2019 a fost decisă în ședința din 7 februarie a Comisiei de Dialog Social, unde au fost prezentate punctele de vedere ale reprezentanților în CDS:

– Consiliul Național al Elevilor

– Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar

– Federația Sindicatelor Libere din Învățământ

– Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

– Confederațiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ACUE și Hermes/Meridian

– Ministerul Educației Naționale.

“Ascultând argumentele tuturor părţilor, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a decis ca, în anul şcolar 2018-2019, cursurile să înceapă în data de 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă să fie de 3 săptămâni”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Amintim că în 25 ianuarie Ministerul Educației anunța că majoritatea elevilor, profesorilor și părinților care au participat la consultarea publică privind structura noului an școlar, respectiv 76,95% dintre respondenți, au indicat ziua de luni, 17 septembrie, pentru începerea cursurilor.

Pe agenda şedinţei au mai fost incluse, pentru informare, proiectul metodologiei şi calendarului de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 şi proiectul de metodologie de acordare a gradaţiei de merit.

Partenerii sociali ai MEN au fost invitaţi să transmită în decurs de o săptămână observaţii şi propuneri pe marginea celor două documente.

Acestea vor fi analizate în comisiile tehnice şi, ulterior, în proxima şedinţă a Comisiei de Dialog Social. Punctele de vedere şi sugestiile care se vor cristaliza în urma acestui demers consultativ vor putea fi incluse în variantele finale ale documentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.