Karsan Jest Electric, la Suceava

Anadolu Automobil Rom a livrat, în 24 aprilie, cele cinci unități Karsan Jest Electric achiziționate de Primăria din Suceava pentru Transport Public Local din Suceava, în urma licitației din august 2018.

Achiziția face parte dintr-un plan mai amplu de mobilitate urbană, inițiat de Primăria Suceava, care are ca scop ecologizarea și eficientizarea transportului public local.

Contractul dintre Primăria Suceava și Anadolu Automobil Rom are o valoare de 4.700.000 lei + TVA, iar suma a fost obținută de autoritatea locală din fonduri elvețiene.

Primarul Ion Lungu a precizat că, în următoarea perioadă, aceste autobuze electrice vor fi înregistrate, după care vor fi utilizate pe trasee spre Burdujeni Sat, Ițcani, Zamca și Cetatea de Scaun a Sucevei. Municipiul Suceava va avea în total 55 de autobuze electrice: 40 mari și 15 mici. Astfel, se vor mai achiziționa 25 de autobuze mari și 10 mici din fonduri europene, iar alte 15 autobuze mici din fonduri generate printr-un proiect al MDRAP.

Magdalena Peșu, Director General al Anadolu Automobil Rom, a declarat: „Suntem bucuroși să livrăm astăzi cele cinci unități contractate de Primăria Suceava. Karsan Jest electric reprezintă încununarea cu succes a cooperării dintre cel mai de succes autobuz urban de capacitate mică și producătorul german de motoare electrice BMW i”.

Karsan Jest Electric este unul dinte cele mai noi și mai moderne autobuze electrice de pe piață, fiind lansai în anul 2013 în versiune diesel, iar succesul este confirmat de cele peste 3000 de unități livrate de atunci. Ca orice produs bun, Karsan Jest a fost modernizat pe parcurs. Astfel, după ce s-a aliniat normelor de poluare Euro 6 a mai făcut un pas decisiv în privința ecologiei și a trecut la un grup motopropulsor electric. Acum, poate transporta 22 de călători cu silențiozitate și fără emisii poluante.

Pentru a fi în pas cu timpurile, Karsan Jest a primit o motorizare electrică de la unul dintre cei mai experimentați producători europeni de vehicule electrice: BMW i. Constructorul german furnizează ansamblul de acumulatori, electronică și motor pentru Karsan Jest electric. Acest grup motopropulsor a fost deja testat în condiții reale de piață în peste 60.000 de unități la nivel mondial, în cele mai variate condiții de exploatare, umiditate și temperatură. Rezultatul este un ansamblu modern, eficient, fiabil și, nu în ultimul rând, nepoluant.

Anadolu Automobil Rom, importatorul și distribuitorul mărcii Karsan în România, este deja un partener de încredere, atât al Primăriei Suceava, cât și al Societății de Transport Public Local de aici. Compania a reușit să demonstreze eficiența utilizării autobuzelor electrice în localități. În acest sens, a fost primul furnizor de autobuze din România care a oferit spre testare, către TPL Suceava, un autobuz electric. Totodată, a furnizat pentru transportul călătorilor suceveni și autobuze de capacitate mică Karsan Jest, vehicule care se află în exploatare în Suceava.

Anadolu Automobil Rom este o companie românească înființată în 2006, ce are ca scop furnizarea, întreținerea și repararea autobuzelor. De-a lungul timpului, a devenit partener de încredere pentru mai multe firme de transport public și de transport interurban de persoane. Compania cu capital integral românesc a furnizat peste 3.000 de vehicule de transport persoane la nivel național.

Karsan Otomotiv a fost înființat în 1966 ca parte integrantă a concernului Koç. Din 1998, compania a fost integrată în Kiraca Holding. Scopul său a fost producția de autovehicule de la autoturisme la vehicule comerciale. Modernele uzine Karsan sunt amplasate în orașul Bursa din Turcia. Aici se produc furgoanele Hyundai H350 pentru Hyundai Motor Compani, minibuze, camioane, autobuzele Menarinibus și gama Karsan, ce include modelele urbane Jest, ATAK și Star.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.