TISPOL îi transmite ”salutări calde” noului comisar european pentru Transporturi

TISPOL îi transmite ”salutări calde” noului comisar european pentru Transporturi, Adina-Ioana Vălean, care se angajează să reducă la jumătate, până în anul 2030, rata moartalității și a accidentelor grave din coliziunile rutiere.

Iată mesajul de bun venit, transmis de TISPOL în cel mai recent buletin de presă:

„Suntem încântați să transmitem cele mai bune urări către Adina-Ioana Vălean, care a preluat de la Violeta Bulc calitatea de comisar european pentru Transport.

Dna Vălean a fost aprobată pentru acest rol în cadrul unei audieri a Parlamentului European din 14 noiembrie. În declarația de deschidere a eurodeputaților, ea a spus: „25.000 [de morți] pe an sunt pur și simplu inacceptabili. Ar trebui să împărtășim obiectivul de a reduce la jumătate numărul de decese rutiere și de răniți grave până în 2030, comparativ cu 2020.”

Ulterior, în aceeași ședință, ca răspuns la o întrebare a unui membru al comisiei de transport al Parlamentului, Adina Vălean a afirmat: „Pentru siguranța rutieră ne-am angajat să avem zero morți în 2050. Am pus la punct o strategie și intenționăm să o promovăm puternic. Cu strategia vin acțiuni.”

Noul comisar s-a alăturat, la 1 decembrie, echipei conduse de noul președinte Ursula von der Leyen. Componența noii Comisii Europene a fost aprobată, pe 25 noiembrie, de statele membre ale UE și, două zile mai târziu, de Parlamentul European, la votul de la Strasbourg.

Așteptăm cu mare nerăbdare să colaborăm îndeaproape cu doamna Vălean și echipa ei. Desigur, vom face tot ce putem pentru a ajuta la atingerea acestor ținte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.