ASF: Piaţa asigurărilor a crescut cu 8%, la 2,25 miliarde de euro

Piaţa asigurărilor a crescut, anul trecut, cu 8% faţă de 2018, la 11 miliarde de lei (circa 2,25 miliarde de euro), dar pe segmentul RCA numai cu 5%.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Cristian Roşu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat că „este o creştere constantă semnalată şi în anii anteriori, dar nu una care să ne genereze o speranţă de majorare pe măsura pieţei consumatorilor potenţiali de produse de asigurare”.

Asigurările generale şi asigurările de viaţă au reprezentat în continuare o creştere de 7-8%. Asigurările generale sunt dominate de asigurările auto, dar polițele RCA au avut o creştere de doar 5% a pieţei.

City Insurance este principalul actor, cu 17,34% din total piaţă şi 39% din total RCA. Al doilea competitor este Allianz Ţiriac, cu o cotă de piaţă de 12,43%.

Pe locul trei se află Omniasig, cu o cotă de piaţă de 11,9%, iar pe locul patru, Euroins, cu 11,66%, compania fiind al doilea jucător pe piaţa RCA, cu o cotă de 32-33%.

„Din cele două cifre, putem să vedem că dominanta pieţei este cumulată de doi jucători în piaţa RCA, ambii cumulând circa 71% din total”, a precizat Cristian Roșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.