Vinerea Verde – STOP! Azi, maşina stă pe loc!

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat, pe 10 martie, lansarea campaniei „Vinerea Verde – Stop! Azi, maşina stă pe loc!”, pe 12 martie.

Prima categorie vizată de campanie sunt angajaţii din instituţiile publice. „Prin intermediul campaniei, vom introduce un set de măsuri pentru stimularea cetăţenilor în vederea renunţării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu şi înlocuirea sa cu transportul public în comun, biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos”, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

„Astăzi, doar în București, traficul este responsabil în proporție de 63,3% de poluarea aerului. Procentul acesta nu este mult mai mic nici în celelalte orașe mari din țară. Ne confruntăm cu o mobilitate poluantă și aglomerată, acesta este motivul pentru care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor instaurează în România „Vinerea Verde”! Această inițiativă este voluntară și îi invităm pe toți românii, ca în fiecare zi de vineri să renunțe la mașină și să aleagă să se deplaseze cu mijloace mai puțin poluante sau chiar cu emisii zero”, a transmis, pe Facebook, ministrul Mediului.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va participa și el. „Bineînţeles că merg pe jos de foarte multe ori. Aşa voi merge şi vineri. Dar merg în timpul săptămânii, când e vremea frumoasă merg pe jos. Nu e ceva nou pentru mine”, a declarat premierul, miercuri, la Parlament.

Întrebat ce va face  dacă ninge, Florin Cîţu a spus: „Merg tot pe jos. Îmi iau o geacă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.