46 de migranți, descoperiți în două TIR-uri la PTF Nădlac II și Vărşand

Poliţiştii de frontieră din Arad au descoperit 46 de migranţi din Siria, Nepal, Sri Lanka şi Bangladesh, ascunşi în două TIR-uri, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe la PTF Nădlac II și PTF Vărşand.

Astfel, în remorca unui TIR verificat în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, au fost găsiţi 38 dintre călătorii clandestini. Şoferul este cetăţean turc şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, bare metalice pe ruta Turcia-Polonia.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 38 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei”, a informat, în 7 noiembrie, Poliţia de Frontieră Arad.

Totodată, la PTF Vărşand, într-un TIR condus de un român care transporta detergenţi, se aflau opt cetăţeni străini, ascunşi în compartimentele laterale ale semiremorcii.

„În urma verificărilor, s-a stabilit că sunt persoane din Sri Lanka, Bangladesh şi Nepal, cu vârste cuprinse între 22 şi 41 de ani, a precizat Poliţia de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.