Estonia, statistici preliminare privind siguranța rutieră în 2022

Estonia este printre primele țări din Uniunea Europeană (UE) care a publicat statistici preliminare privind siguranța rutieră, pentru 2022, iar concluziile sunt departe de a fi optimiste, transmite ROADPOL.

50 de persoane au murit pe drumurile din Estonia, în 2022. FOTO: POLICE.EE

Imaginea traficului s-a îmbunătățit de-a lungul anilor, dar nu suficient, a informat Serviciul Eston de Poliție și Control de Frontieră.

Constatări

Deși, anul trecut, au murit în trafic mai puține persoane decât în anul precedent, statisticile generale nu arată o îmbunătățire a situației traficului, în ultimii ani. În 2022, numărul accidentelor rutiere cu răniți a fost cel mai mare, din ultimii ani: poliția a înregistrat 1.697 de coliziuni rutiere cu victime, 1.920 au fost rănite și 50 de persoane au murit. „Deși numărul răniților este mai mare cu 148 de persoane, în partea pozitivă se poate sublinia că, anul trecut, au murit cu 5 omeni mai puțin, față de ​​2021”, a declarat locotenent-colonelul Sirle Loigo, șeful Poliției Rutiere.

Creșteri

Creșterea numărului de accidente rutiere și de persoane rănite a venit din coliziuni în care au fost implicate mijloace de transport personale, dintre care majoritatea scutere uşoare. Anul trecut, polițiștii au înregistrat 352 de accidente de circulație în care au fost implicate vehicule ușoare, 360 de persoane au fost rănite și o persoană a murit. „Din păcate, numărul accidentelor de motociclete care au ajuns la poliție este probabil doar vârful aisbergului”, a dezvăluit Loigo. „Cultura condusului are nevoie, cu siguranță, de mai multă atenție, astfel încât viteza și conducerea în stare de ebrietate să devină intolerabile în cazul scuterelor, la fel cum sunt cu mașinile”, a insistat ea.

Sirle Loigo

Controale

Anul trecut, radarele au înregistrat aproximativ 306.556 de încălcări de viteză, o creștere cu 11.817 față de anul precedent. Dintre aceste incidente de viteză, 212.865 au fost surprinse de camerele de viteză mobile. Polițiștii au efectuat 890.000 de verificări privind depustrea șoferilor aflați în stare de ebrietate la volan. 6.552 de permise auto le-au fost suspendate conducătorilor prinși că au consumat alcool, adică cu 550 mai mult decât în ​​anul precedent. „Orice șofer care a consumat alcool este un mare pericol în trafic, pentru că, din păcate, șoferii beți aduc coliziuni, răniți și decese”, a subliniat Loigo. Acest lucru este confirmat și de cifre: 143 de persoane au fost rănite în trafic și șapte au murit din vina șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor. În 2021, de două ori mai mulți oameni au murit din cauza șoferilor care conduceau în stare de ebrietate.

Probleme

„În ciuda faptului că majoritatea șoferilor din Estonia sunt capabili să se comporte în siguranță în trafic, problema continuă să fie cei care nu se pot abține de la viteză, manevre periculoase și conducere sub influența alcoolului. În plus, acești oameni înșiși nu se consideră periculoși. și de multe ori nu sunt opriți nici de pedepse”, a spus Loigo. Anul trecut, centrul de urgență a fost anunțat aproximativ 10.000 de șoferi băuți sau periculoși. „Evident că atât de multe astfel de apeluri au salvat viața cuiva în trafic”, a spus ofițerul de poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.