MSC a devenit acționar majoritar al Terminalului Maritim Trieste

Filiala MSC pentru terminalele de containere, Terminal Investment Ltd (TIL), a finalizat achiziția de la T.O. Delta, un furnizor italian de logistică multimodală, a încă 30% din acțiunile Terminalului Maritim Trieste (TMT), devenind astfel acționar majoritar, cu 80% din acțiuni, iar T.O. Delta deținând restul de 20%.

Situat în Portul Trieste, unul dintre cele mai importante din Marea Adriatică, terminalul TMT a fost dotat, recent, cu o infrastructură feroviară nouă, inclusiv cinci șine noi de 600 de metri lungime. „Prin urmare, terminalul poate gestiona cinci trenuri simultan, dintr-un un total de 7.000 în fiecare an, și poate conta pe conexiuni către diverse destinații din Italia, precum și pe multe conexiuni cu Europa Centrală și de Est”, potrivit railfreight.com, citat de USER.

Conform sursei citate, de la TMT, trenurile pot ajunge în Austria, Germania, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria. În ceea ce privește conexiunile cu alte destinații italiene, TMT are legături către Pordenone, Padova, Milano și Manoppello. În 2022, terminalul a înregistrat o creștere cu 15,8% a volumelor manipulate, pentru un total de 733.053 TEU.

De exemplu, legăturile feroviare dintre portul Trieste și Austria au crescut recent ca număr și calitate. Începând cu data de 13 februarie 2023, au fost introduse două trenuri directe pe săptămână de la Terminalul Maritim Trieste (TMT) la Linz și două la Viena.

În încercarea de a accelera operațiunile vamale în port, Austria, prin Căile Ferate Federale Austriece (OBB), și portul Trieste colaborează la un serviciu care leagă Trieste de Villach, în sudul Austriei. Scopul este decongestionarea portului Trieste, prin mutarea containerelor direct de la navă la calea ferată și prin efectuarea operațiunilor vamale în Austria.„Autoritățile vamale din ambele țări sunt încrezătoare că vor finaliza consultările necesare înainte de sfârșitul acestui an”, a precizat OBB.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.