Agrement gratuit pe Lacul Herastrau

Deschiderea sezonului de agrement pe Lacul Herastrau vine cu plimbari gratuite cu barca, oferite de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, cu ocazia Sarbatorilor de Florii si de Pasti.

 

ALPAB le va oferi vizitatorilor posibilitatea de a urma mai multe trasee, pentru a putea admira punctele de atractie ale parcului. Traversarea Lacului Herastrau are o durata medie de 10 minute, plecarea se face de la debarcaderul central catre debarcaderul Garofita cu salupe de capacitate mica. Pentru turul lacului, bucurestenii pot alege ambarcatiunile ALPA 3, Herastrau 3 sau Otopeni, si include turul insulei, cu plecare de la debarcaderul Pescarus. “Ne dorim sa oferim bucurestenilor prilejul de a se relaxa si de a se bucura in mijlocul naturii intr-un mod cat mai placut. Am convingerea, ca, in aceste zile, dar si in perioada care urmeaza, parcurile vor fi unul dintre punctele de atractie si recreere pentru cetateni. Agrementul este unul din obiectivele asupra caruia ALPAB si-a canalizat atentia, pentru ca locuitorii Capitalei sa beneficieze de servicii de calitate”, a declarat Radu Popa, director general al ALPAB.

Accesul vizitatorilor care doresc sa faca traversarea sau turul lacului este gratuit numai in Duminica Floriilor si in prima zi de Pasti. In restul zilelor, tarifele pentru traversari sau turul lacului sunt nemodificate fata de anul trecut, de 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii. Programul de agrement pe Lacul Herastrau se desfasoara in intervalul orar 10:00- 20:00 de marti pana duminica, iar luni intre orele 12:00 – 20:00.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Traditiei si Creatiei Populare, le-a pregatit bucurestenilor targul “Traditii si flori de sarbatori”, in parcurile Cismigiu si Herastrau. Pana pe 2 aprilie, locuitorii Capitalei pot intra in atmosfera sarbatorilor de Paste vizitand expozitia de flori din Parcul Herastrau si targul de mestesugari din Parcul Cismigiu, unde, de la cele 40 de casute special amenajate, se pot achizitiona obiecte si dulciuri traditionale. De asemenea, toti cei care vor veni atat in cele doua parcuri se vor bucura de plimbari gratuite cu trasura, de muzica traditionala si de fanfara. Organizatorii nu i-au uitat nici pe copii, pentru ei fiind pregatite spectacole de teatru, plimbari cu ponei si picturi pe fata.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.