Urmăriţi penal: Încă 2 parlamentari, în conflict de interese

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală faţă de deputatul Sonia Maria Drăghici şi fostul deputat Ioan Cindrea, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce aceştia şi-au angajat rudele în birourile parlamentare. Dosarele celor doi au fost deschis de procurori în urma unor sesizări din 2011 ale Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Potrivit Parchetului General, Sonia Maria Drăghici este acuzată că, în calitate de deputat, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia fiul său, Doru Vladimir Drăghici, a fost angajat în perioada 2 martie 2009 – 15 septembrie 2009 şi ulterior, începând cu data de 21 septembrie 2009 şi până la sfârşitul mandatului, în cadrul biroului său de parlamentar, deţinut în Circumscripţia electorală nr. 5 Bihor.

La rândul lui, fostul deputat PSD Ioan Cindrea este acuzat că a propus şi a avizat angajarea, în perioada 5 octombrie 2009 – 1 februarie 2011, în cadrul biroului său parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 34 Sibiu, a soţiei sale, Amalia Cindrea.

ANI susţinea că Ioan Cindrea a încălcat prevederile Legii nr. 161/2003, iar beneficiul patrimonial obţinut de soţia fostului deputat a fost de 35.061 lei (aproximativ 8.138 euro). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.