Judecătoarele corupte, încă 30 de zile în arest

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti, arestate preventiv pentru trafic de influenţă şi luare de mită, vor rămâne încă 30 de zile după gratii, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererea procurorilor DNA şi le-au prelungit, luni, mandatele de arestare. O decizie similară a fost luată şi asupra celorlalte 6 persoane din dosarul de corupţie: Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj, Marian Vasile Tudor, Angela Cîrlan şi Leon-Marius Neagu, Maria Catrin şi Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu).

Pe scurt, cele două judecătoare au luat şpagă de la Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), ca să-l elibereze din arest pe acesta, motiv pentru care Marian Staicu a intrat şi el după gratii. Toţi ceilalţi arestaţi preventiv au contribuit la plasarea mitei sau au băgat-o în buzunar.

Astfel, potrivit anchetatorilor DNA, grefierul Sorin Vasilescu de la Tribunalul Bucureşti a primit, în luna ianuarie a.c., 5.000 de euro de la avocaţii Ileana Răducan şi Costel Petre pentru a manipula sistemul informatic de înregistrare a cauzelor penale, astfel încât dosarul privind eliberarea din arest a fostului preşedinte al SIF Oltenia, Dinel Staicu, să fie repartizat unui complet din care făceau parte şi cele două judecătoare.

De asemenea, în baza unei înţelegeri cu judecătoarea Antonela Costache, Vasilescu a pretins de la Ileana Răducan suma totală de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru cealaltă judecătoare, care, la rândul său, urma să împartă aceşti bani cu ceilalţi membri ai completului.

Totodată, pentru a-i determina pe judecători să dispună punerea în libertate a fratelui său, Dinel Staicu i-a remis avocatului Costel Petre suma de 60.000 euro.

Judecătoarele au fost arestate preventiv în 15 martie, după ce au fost reţinute de procurorii DNA în urma percheziţiilor, cu o zi înainte.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.