Şofer de basculantă, prins şi fără licenţă de transport, şi cu mita

Şoferul unei autobasculante a fost prins în flagrant, vineri, în timp ce încerca să mituiască un poliţist care îl depistase, cu o zi înainte, transportând pietriş fără să deţină licenţă de transport, vehiculul figurând în certificatul de înmatriculare ca având caroserie specială de transport butelii. Acum, pentru cei 500 de lei pe care a vrut sp-i dea şpagă, el riscă închisoare de la 2 la 10 ani, deoarece fapta sa este agravată de faptul că a încercat să determine un funcţionar să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

Flagrantul a fost organizat de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Ofiţerii anticorupţie primiseră, joi, denunţul agentului de la Postul de Poliţie Bilieşti – IPJ Vrancea, care îl depistase pe şoferul autobasculantei în timp ce se afla de serviciu în zona unei staţii de carburanţi.

„Cu ocazia controlului, agentul de poliţie a constatat că autovehiculul nu avea licenţă de transport, iar datele înscrise în certificatul de înmatriculare nu corespundeau cu situaţia de fapt a vehiculului, prin aceea că autoutilitara avea benă de transport marfă, iar în certificat  figura cu caroserie specială de transport butelii”, precizează DGA.

„În momentul în care i s-a adus la cunoştinţă conducătorului auto că fapta sa constituie infracţiune (art. 2811 Cod penal) şi, în consecinţă, urmează să se întocmească act de constatare în acest sens, A.V. a promis poliţistului suma de 500 de lei pentru a abandona cercetările şi a nu lua măsurile legale împotriva sa”, adaugă DGA.

A urmat denunţul şi prinderea în flagrant a lui A.V., în timp ce îi dădea agentului de poliţie suma de 500 lei, pentru a-l scăpa de dosarul penal.

Acum, cel în cauză are dosar penal şi pentru dare de mită, faptă prevăzură şi pedepsită de art. 255 Cod penal cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, dar pentru că inculpatul a încercat să determine un functionar să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, el riscă de la 2 la 10 ani de închisoare, potrivit Art. 6 din Legea 78/2000.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.