ACCIDENT MUNTENEGRU. Patronul Gregory Tour: Toate actele firmei şi ale şoferilor există şi sunt în termene legale

Patronul firmei Gregory Tour a declarat luni, la ieşirea din sediul Parchetului General, că a adus toate documentele cerute săptămâna trecută de procurori şi că acestea „există şi sunt în termenele legale, iar la finalizarea anchetei le vom face publice”. Ştefan Grigore a evitat să spună explicit dacă şoferul aflat la volan în momentul în care autocarul s-a prăbuşit în prăpastie avea aviz psihologic, rezumându-se să spună că „toate documentele au fost prezentat procurorilor”. Tiberiu Niţu, procurorul general al României, a confirmat că patronul Gregory Tour “a revenit şi a depus nişte acte, nu e nimic nici îngrijorător şi nici extraordinar, face parte din derularea procedurii clasice”. El a adăugat că ancheta este instrumentată de autorităţile din Muntenegru şi că partea română şi-a manifestat disponibilitatea de a contribui la ancheta derulată de muntenegreni.

Ştefan Grigore a spus despre autocar că, din punct de vedere tehnic, era în stare bună. „Toate autocarele noastre au fost cumpărate noi, din Germania”, a arătat el.

Întrebat de jurnalişti dacă anvelopele autocarului ar fi fost uzate, patronul Gregory Tour a precizat că nu are date despre acest lucru, dar că mai multe detalii poate oferi directorul de transport al firmei. El a arătat însă că autocarelor sale, care sunt de ultimă generaţie, li se schimbă cauciucurile periodic, în funcţie de anotimp.

Despre defecţiunile minore care apar inevitabil, el a spus că acestea sunt rezolvate la service-ul Man din România sau la service-uri de pe trasee – în caz că apar în timpul circuitelor turistice.

Ştefan Grigore a mai declarat că “deocamdată nu există date privind cauzele accidentului” şi că directorul de transport al firmei Gregory Tour a revenit sâmbătă a în ţară, de la Podgorica, iar până în prezent nu i-a fost furnizată nicio informaţie oficială de către autorităţile muntenegrene, astfel că toate datele pe care le prezintă şi el presei au un caracter neoficial, “pe surse”.

Întrebat de ce a subînchiriat serviciile firmei Gregory Tour Serv firmei Gregory Tour Holiday, Ştefan Grigore a spus că deţine ambele societăţi. Prima este firmă de transport, a înfiinţat-o în 2002 şi a obţinut pentru ea licenţă de transport în 2005, iar de atunci aceasta îi este prelungită anual.

Cea de a doua firmă este agenţia de turism, care vine cu servicii precum cazare, masă sau transport cu avionul, autocarul sau maşina.

Ştefan Grigore a mai spus despre el că a absolvit Liceul Militar şi Academia Tehnică Militară, apoi Academia de Studii Economice, având calitatea de economist, că timp de 7 ani, respectiv din 2000 până în 2007, a fost directorul unei bănci şi că din 2007 este patronul agenţiei de turism Gregory Tour.

Amintim că inspectorul de la ISCTR Cătălin Adrian Kritikos a declarat vineri, la o conferinţă de specialitate, că la verificările pe care le-a făcut la firma Gregory Tours chiar a doua zi după accident, nu a găsit nici contractul de muncă, nici analizele medicale şi avizul psihologic ale şoferului care se afla la volanul autocarului prăbuşit în prăpastie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.