CNR: Radiografia unei zile de vară + un ministru…

„Vineri, 05.07.2013, a fost ziua în care am aflat ce s-a petrecut pozitiv şi ce a survenit pe urma minutei semnate de Ministerul Transporturilor (MT) cu Confederaţia Naţională Rutieră (CNR), în data de 22.05.2013, ca urmare a protestului transportatorilor….”, scrie Mayer Siegfried, secretarul general al CNR, pe site-ul confederaţiei.

Sunt enumerate punct cu punct cererile din lista transportatorilor semnată de ministrul Relu Fenechiu în preziua începerii protestului şi stadiul soluţionării lor la mai bine de o lună.

„(…) De la punctul 16 încolo… a venit dl. Ministru Relu Fenechiu…. şi după asta s-a uitat cu desăvârşire de discuţiile privind punctele rămase de trecut în revistă… Dl. ministru a primit actul de modificare a OMTI 980/2011 la semnat şi a făcut acest lucru în faţa noastră. Repet, până la momentul semnării, patronatele nu au văzut forma agreată a actului – implicit, nu ştia nimeni ce semnează ministrul. Chiar şi după semnare, la insistenţa mea de a primi un exemplar în copie după varianta semnată, am primit răspunsul că nu este procedural. Într-un final, am primit doar varianta încă nesemnată, pe care v-am ataşat-o în circulară.

Dl. ministru ne-a ţinut un discurs emoţionant despre evaziunea fiscală şi despre voinţa MT de a o eradica. În această direcţie, fără a şti că, de fapt, în faţa noastră, ministrul semnase legalizarea întregii game de autorizaţii, certificări, atestate şi restul de birocraţii inutile pentru furgoane şi camionete (pe care promisese solemn, în 22 mai, că nu le va aproba), am reamintit, încă o dată, că CNR  NU aproba licenţierea, obligarea acestor firme de a avea coordonator de transport, şoferii să posede atestat etc. Dl. ministru doar zâmbea cu nonşalanţă, de parcă nu ştia ce a semnat….Poate chiar că aşa este, şi atunci este şi mai grav decât minciuna, deoarece înseamnă că trepăduşii din MT fac legile şi ministrul este doar omul care ştie să semneze… Am văzut acestă lipsă de comunicare între dânsul şi ISCTR în data de 22.05.2013, cu ocazia prorogării termenului de aplicare a plăcuţelor pentru 01.01.2014, exact în ziua în care ISCTR anunţa că, din data de 26.05.2013, începe vânătoarea acelora care nu o posedă!”, mai scrie Mayer Siegfried.

Textul integral poate fi vizualizat la www.conr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.