Comisia Juridică se opune arestării preventive a deputatului Florin Popescu

Deputaţii din Comisia Juridică au dat aviz negativ, cu 7 voturi au fost „pentru” şi 15 „împotriva” cererii DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu (fost PDL, acum la PMP). Nu este prima dată când „aleşii” fac scut în jurul unui coleg de-al lor în faţa justiţiei, iar de data aceasta, PSD, majoritar în Parlament, nu se putea manifesta altfel faţă de un membru care nu este de-al lui, după ce însuşi premierul Victor Ponta a venit să voteze împotriva arestării deputatului Vlad Cosma. Acesta este însă doar cel mai recent caz; Laszlo Borbely a fost salvat în acelaşi mod, “la pachet” cu liberalul Victor Paul Dobre, în septembrie 2012, iar liberalul Varujan Vosganian a fost apărat de toţi membrii USL, toamna trecută.

„Mulţumesc colegilor din Comisia juridică. Vom vedea săptămâna viitoare în plen. Eu susţin în continuare că nu sunt un pericol public”, a declarat Florin Popescu, după votul comisiei.

„Vă dau cuvântul meu că nu am mâncat nicio aripă de pui în viaţa mea din acele tone”, a mai spus el, ironizând ancheta DNA.

Procurorii arată că “în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”.

Magda SEVERIN

Sursă foto: PUTEREA

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.