Sarmale si vin de Ziua Europei, la Primaria sectorului 2

Primarul Neculai Ontanu ii invita pe bucuresteni sa sarbatoreasca Ziua Europei in Parcul Obor, unde le va oferi sarmalute in foi de varza gatite dupa retetele unor bucatari celebri si vin vechi de cea mai buna calitate din vestitele podgorii romanesti.

La aceasta data se aniverseaza si dobandirea independentei de stat a Romaniei, la 9 mai 1877, precum si sfarsitul razboiului si victoria impotriva fascismului in Europa.

Actiunea se inscrie in seria celor organizate timp de patru ani consecutiv de administratia locala a sectorului 2 al Capitalei, completand manifestarile traditionale pe care edilul Ontanu le pregateste in fiecare an bucurestenilor cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, cand ospatul cuprinde mancare ostaseasca din fasole cu costita.

Sarbatoarea de duminica va avea si un program artistic, o parada militara, defilarea a peste 500 de elevi si a efectivelor Politiei Comunitare a sectorului 2, plus lansarea a peste 1.500 de porumbei. Nu vor lipsi demonstratiile de arte martiale si de interventie la misiunile de ordine publica ale cadrelor Politiei comunitare, muzica de fanfara, cantece si dansuri populare.

Edilul sectorului 2 sustine ca acestea vor fi numai cateva din surprizele pregatite bucurestenilor. \”Sunt asteptati la noi toti locuitorii Capitalei, indiferent de sectorul de domiciliu, pentru a marca aceasta zi importanta. Suntem cu adevarat europeni si trebuie sa ne mandrim, sa ne bucuram si sa facem lucrurile sa mearga\”, a declarat primarul Neculai Ontanu.

La deschiderea evenimentului, vor participa membri ai conducerii Bisericii Ortodoxe Romane, cadre militare din Ministerul Apararii Nationale si reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si retragere, elevi si copii din unitatile de invatamant preuniversitar de stat din sectorul 2, precum si locuitorii Capitalei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.