UPDATE! Deputaţii Marko Attila şi Cătălin Teodorescu pot fi arestaţi

Plenul Camerei Deputaţilor a încuviințat astăzi cererea DNA de arestare preventivă a lui Marko Attila (UDMR) – cu 171 de voturi „pentru” și 111 „împotrivă” – și Cătălin Teodorescu (PDL) – cu 101 voturi împotrivă -, în dosarul despăgubirii supraevaluate de 3 ori la ANRP, în care se află după gratii şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, precum şi preşedintele ANRP de la vremea respectivă, Crinuţa Dumitrean. 

UPDATE: Voturile au fost renumărate în cazul deputatului Teodorescu şi s-a descoperit că au fost mai puţine cu unul decât la prima numărătoare – votul fiind secret, cu bile -, astfel că operaţiunea de votare va fi reluată într-o altă şedinţă de plen a Camerei.

Din totalul de 401 deputaţi au fost prezenţi în plen numai 305, dar au votat mult mai puţini, Opoziţia acuzând reprezentanţii Puterii că nu au votat tocmai pentru a-i compromite.

Până la următoarea şedinţă de plen, DNA a dispus măsura controlului judiciar împotriva lui Teodorescu.

Marko Atila a fost citat pentru mâine la DNA, el fiind dat “dispărut” de televiziunile de ştiri.

Ieri, deputatul UDMR a lipsit – ca şi săptămâna trecută, de altfel -, sperând că va mai trage de timp, dar situaţia lui a fost discutată până la urmă în Comisia juridică. Votul deputaţilor jurişti a fost însă unul înşelător: numai 13 au fost de acord cu arestarea, fiind nevoie de 14, adică jumătate plus 1 din nr total.

Deputaţii jurişti din noul PNL şi-au exprimat votul cu pix de culoare roşie şi verde, astfel că s-a dovedit cine au fost trădătorii: cei din partea puterii au votat „împotrivă” (2) şi s-au abţinut (tot 2), cu „albastru”.

Deputaţii Marko Attila şi Cătălin Teodorescu au făcut parte din Comisia de la ANRP care a aprobat despăgubirea supraevaluată de 3 ori a unei proprietăţi pentru care afaceristul „Stelu” a cumpărat drepturile litigioase de la adevăraţii proprietari. În dosarul instrumentat de DNA au fost arestate şefa DIICOT, Alina Bica, şi fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.