Percheziţii în Argeş şi Dolj, într-un dosar de înşelăciune pe bursa de transport

Polițiștii percheziționează astăzi 11 domicilii în Argeș și Dolj, într-un dosar de înșelăciune pe bursa de transport, cu un prejudiciu de 400.000 de euro, comis de un grup infracțional organizat.

“Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăți comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internațional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat”, precizează IPJ Argeș, într-un comunicat.

Iată manevra: după confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinația prestabilită, ci erau deviate spre teritoriul României, utilizându-se documente de transport false. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piața neagră, la prețuri subevaluate.

“Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii este de aproximativ 400.000 de euro, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activității infracționale”, precizează IPJ Argeș.

Descinderile sunt efectuate de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Argeș și IPJ Dolj, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciilor Acțiuni Speciale din Argeș, Dolj și Dâmbovița. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.