Alinso a lansat Euro Gate Ploiesti

Finalul lunii noiembrie a fost unul extrem de important pentru grupul belgian, care a inaugurat primul terminal intermodal de cale ferata independent din Romania. Euro Gate Ploiesti a fost practic un deschizator de drum, pe un trend important, aspect dovedit inclusiv de faptul ca, la nici 10 zile, a fost inaugurat un alt terminat intermodal in zona vestica a capitalei.

Alinso Group detine, in parteneriat cu omul de afaceri prahovean Petrica Usurelu, proiectul Ploiesti West Park, iar acest terminal va fi administrat in parteneriat cu Rail Cargo Austria.

Terminalul in cifre

Euro Gate este amplasat la intersectia celor mai importante magistrale rutiere si feroviare din Romania, un loc ideal pentru un asemenea terminal, furnizand, totodata, un acces strategic la coridoare importante din Vestul Europei. Fiind unul din cei mai importanti operatori feroviari, Rail Cargo Austria a vazut avantajele de a consolida un nod logistic in Ploiesti pentru a fi conectat cu Europa de Sud-Est si pentru a facilita traficul din Orientul Mijlociu, Turcia si Europa de Vest. Prima faza a proiectului a atras o investitie de sapte milioane de euro cu focalizare pe tehnologia de ultima generatie si solutii care protejeaza mediul inconjurator. Proiectul total va avea 10 hectare cu o capacitate de depozitare de 5.000 TEU si o lungime totala de 2,2 km de cale ferata. „Prima faza a proiectului are 19.500 mp, cu 1.130 de metri lungimea caii ferate si o capacitate totala de depozitare de 1.028 TEU. Facilitatile terminalului includ securitate 24/7, sistem de supraveghere video, punct vamal, statie pentru con-tainere de marfa, statie de reparare containere, statie de combustibil, parcare autovehicule si camioane. Ne-am decis sa implementam acest terminal in momentul in care au existat cateva companii din regiune ce erau interesate de existenta unui mod de transport intermodal in zona Prahovei“, a declarat Petrica Usurelu, partener Alinso Romania. Acest terminal va actiona ca un nod pentru marfurile livrate prin containere standard TEU (atat la o temperatura normala, cat si la temperatura controlata) si pentru marfa vrac.

Ivan Lokere, CEO Alinso Group:

Conceput ca un proiect strategic de importanta nationala, terminalul Euro Gate Ploiesti va crea legatura intre zonele de est si de vest ale tarii, inclusiv porturi in bazinul Marii Negre. Euro Gate Terminal va stimula in continuare dezvoltarea economica a regiunii Prahova precum si cresterea competitivitatii economiei nationale, care se confrunta in prezent cu lipsa unei infrastructuri adecvate.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.