Cento Group a lansat o fabrică nouă

5 milioane de euro. 4.000 mp. O facilitate de producție proiectată să depășească, la capacitate maximă, peste 1.000 de unități într-un an.

9 martie. 150 de invitați din Israel, Germania, Grecia, Spania, Italia, Franța, Austria, Turcia, Polonia, Slovacia și Romania.

… toate având un singur autor….

Cento Group a inaugurat, la începutul lunii martie, la Zalău, o facilitate nouă de producție, în care a investit peste 5 milioane de euro. Facilitatea are peste 4.000 mp, fiind proiectată astfel încât să poată depăși, la capacitate maximă 1.000 de unități pe an, în funcție de variantele constructive care se vor afla în lucru. Pentru 2018, managementul Cento Group estimează că vor fi construite peste 500 de mașini. Bineînțeles, cu condiția să se dispună de van-urile necesare.

100 de angajați implicați direct în producție

Dacă, în momentul în care Cento Group a mutat producția în noua locație din Zalău, erau angajate 35 de persoane, care lucrau pe linia de producție a microbuzelor, în acest moment colectivul a crescut la 60 de salariați, pentru ca, în momentul în care se va ajunge la maturitate, numărul celor implicați direct în construcția de autovehicule să ajungă la 100.

„Am decis să investim în construcția unei facilități moderne de producție la sfârșitul anului 2016, în contextul creșterii cererii pentru produsele noastre atât pe piața internă, cât, mai ales, pe cea externă. Capacitatea de producție era mult depășită în acel moment, iar termenele de livrare ale microbuzelor construite de noi ajunseseră să se tripleze”, a explicat Adrian Făgărași, manager general Cento Group.

Construcția noii facilități de producție a fost demarată la finele lunii aprilie 2017, pentru ca lucrările să fie finalizate la începutul lunii ianuarie a acestui an, iar în februarie să înceapă producția primelor mașini.

„Încă de la înființare am acordat o atenție deosebită calității și perfecționării. Acesta este, în opinia mea, elementul esențial căruia i se datorează, în cele din urmă, succesul pe care îl avem”, a apreciat Adrian Făgărași.

217 microbuze livrate în 2017… în special la export

Cento Group a construit, în 2017, un număr de 217 mașini, cele mai solicitate configurații fiind 19+1+1 locuri și 22+1+1 locuri, în varianta de echipare medie.

„Fiecare țară în care exportăm are, însă, cerințe proprii, iar dotările solicitate diferă, uneori foarte mult, în funcție de zona geografică”, a precizat managerul general al grupului, menționând că producția merge în proporție de 75% la export, numai un procent de 25% vizând piața internă. „Preocuparea noastră prioritară este asigurarea serviciilor after sales. De aceea, în fiecare țară unde exportăm, avem parteneri care ne reprezintă și care se ocupă îndeaproape de toate nevoile pe care le au clienții finali”, a mai subliniat Adrian Făgărași.

Microbuzele produse de Cento Group ajung în 90% din țările europene. Punctual, însă, cele mai mari volume de vânzări se realizează în Germania, Israel și Spania. „Avem, însă, mari așteptări de la piețele din Italia sau Franța, în cazul cărora am încheiat, la finele lui 2017, noi parteneriate solide, cu companii de prestigiu în acest domeniu”, a concluzionat managerul general Cento Group.

Un scurt istoric…

În noiembrie 2012, managementul Cento Group decide să încerce construirea de microbuze pentru nevoile Cento Trans, compania de transport a grupului. Calitatea produselor și a lucrărilor efectuate au constituit un principiu de bază, încă de la început. În scurt timp, conducerea grupului a constatat ca există un interes deosebit pentru microbuzele care se fabricau.

Surprinzător, prima cerere venind tocmai din Germania!

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.