Feldschlösschen folosește vehicule electrice Renault Trucks

Renault Trucks și Feldschlösschen, o fabrică de bere elvețiană, aparținând Grupului Carlsberg, și-au luat un angajament tangibil față de mobilitatea neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon: la sfârșitul lunii august, Renault Trucks a înmânat cheile a 20 de vehicule electrice reprezentanților producătorului de bere.

Feldschlösschen a primit majoritatea acestor camioane Renault Trucks D Wide Z.E. de 26 t de câteva luni, deja. Camioanele, produse în fabrica Renault Trucks de la Blainville-sur-Orne, în Normandia, realizează livrări către clienții elvețieni din cele 12 centre logistice ale companiei. Ele au parcurs deja 66.000 km și au transportat 9.300 t de mărfuri.

Datorită acestor vehicule electrice de la Renault Trucks, Feldschösschen va reduce emisiile cu 240 de tone de CO2 pe an, comparativ cu vehiculele diesel.

Președintele Renault Trucks, Bruno Blin (stânga), îi înmânează cheile celor 20 de camioane integral electrice lui Thomas Amstutz, CEO al Feldschlösschen, subsidiară a Grupului Carlsberg (dreapta).

Thomas Amstutz, CEO al Feldschlösschen, a declarat: „Aceste 20 de vehicule electrice de la Renault Trucks reprezintă un adevărat punct de cotitură pentru compania Feldschlösschen pe drumul logisticii neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2. În calitate de lider în Elveția în producția de bere și în distribuția de băuturi, ne producem berea și băuturile într-un mod ecologic și le livrăm clienților în același mod.”

Bruno Blin, președintele Renault Trucks, a adăugat: „Renault Trucks investește puternic pentru a face față provocărilor impuse de schimbările climatice. Sunt mândru că clienții noștri, urmând exemplul de astăzi al companiei Feldschlösschen, sunt alături de noi. Împreună, conlucrăm pentru a transforma transportul sustenabil în realitate.”

O vară electrizantă, la Florența

Renault Trucks și-a propus ca 10% din volumul său de vânzări să fie adjudecate de vehiculele electrice, până în anul 2025. Iar, după cum merg lucrurile în ultima vreme, acest obiectiv nu este imposibil de atins. Tot mai multe companii care își desfășoară activitatea în mediu urban optează pentru soluții electrice de transport, o mare parte dintre ele fiind firme de servicii municipale.

Astfel, în iulie, orașul Florența din Italia s-a alăturat metropolelor europene preocupate de sustenabilitate, un camion electric Renault Trucks D Wide Z.E. de 26 t alăturându-se flotei de colectare a deșeurilor din capitala regiunii Toscane. Acesta este primul camion electric Renault Trucks care este folosit în Italia.

Astfel, compania Gorent, specializată în închirierea de va specialist in închirierea de vehicule pentru curățenie urbană, este primul client italian al Renault Trucks care a cumpărat un camion integral electric, care s-a alăturat utilitarelor ușoare electrice ale companiei.

De altfel, Florența este unul dintre orașele care se implică activ în tranziția energetică și în sustenabilitate, reducându-și nivelul de poluare cu 20% în ultimii 5 ani, cu niveluri de NOx în scădere atât în centru, cât și în suburbii. Consiliul local, sub conducerea primarului Dario Nardella, a făcut din ecologie o prioritate, prin introducerea unor linii de tramvai, construirea de piste de biciclete, implementarea unui sistem de car sharing și bike sharing, precum și prin instalarea a sute de stații de încărcare pentru autoturisme, taxiuri și autobuze electrice.

În ceea ce privește colectarea deșeurilor, metropola încearcă implementarea unui plan de management bazat pe reducerea consumului și pe maximizarea utilizării deșeurilor. Primăria are în vedere, pe termen lung, introducerea unui sistem care să elimine complet deșeurile orașului (245.000 t pe an), prin utilizarea pentru a produce energia necesară alimentării transportului public.

traducerea și adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.