FINALA NAȚIONALĂ RENAULT TRUCKS OPTIFUEL CHALLENGE 2019: România și-a desemnat campionul

La începutul lunii iulie, a avut loc, la Snagov, finala națională a competiției Renault Trucks Optifuel Challenge 2019, în urma căreia Costin Anghelescu, reprezentantul companiei Costi Trans, s-a calificat pentru a reprezenta România în finala internațională, care se va desfășura la Lyon, în luna octombrie 2019.

Ediția din acest an a competiției naționale Optifuel Challenge s-a desfășurat sub semnul aniversării a 20 de ani de reprezentare directă Renault Trucks în România și a reunit, pe parcursul celor 8 etape de calificare, în diferite orașe ale țării, și al celor 40 de zile de concurs, 225 de șoferi din 165 de companii, care au parcurs în total 5.500 km.

La etapa finală națională, de la Snagov, au participat 21 de concurenți, din toată țara. Participanții au fost împărțiți în două grupe, fiecare grupă concurând pe câte un camion Renault Trucks T 480 cu cabină normală, Ediție Aniversară 20 de ani.

Din fiecare grupă, s-au calificat pentru faza finală concurenții care obținut cele mai bune două rezultate, de pe fiecare camion. După tragerea la sorți a ordinii de intrare în concurs, cei patru s-au întrecut pe un al treilea camion, un Renault Trucks T High Ediție Aniversară, propulsat de un motor cu putere maximă de 520 CP, care a fost folosit și pe perioada selecțiilor.

Gradul de dificultate al traseului a fost unul mediu, cu câteva urcări și coborâri de pe autostradă. S-a mers pe A3, de la ieșirea către Ghermănești, până la Centura București și retur, traseul totalizând 42,2 km, camionul trebuind parcat, la întoarcere, exact pe locul din care a plecat.

Criteriile care au compus punctajul final au fost: consumul de combustibil mediu la suta de kilometri (40% din calcul), viteza medie de deplasare (30%), numărul de apăsări pe pedala de frână (10%), timpul de rulare liberă (Optiroll – 10%) și cât timp a stat motorul în zona economică de turații (10%).

O competiție strânsă

Începută pe o ploaie torențială, dar care nu a dat bătăi de cap participanților, și continuată pe un soare de foc, competiția din etapa finală de la Snagov a fost foarte strânsă, rezultatele participanților fiind foarte apropiate și de un nivel extrem de ridicat, ceea ce denotă calitatea înaltă a performanțelor competitorilor din acest an.

În final, s-au duelat pentru locul întâi pe podium Lucian Anghel, reprezentant al companiei Dumagas, care practică meseria de șofer profesionist de 25 de ani și s-a aflat la prima participare într-un astfel de concurs, Alexandru Costin, coproprietar al companiei Daralex Trans, din Târgu Mureș, aflat tot la prima participare, Iulian Smeu, de la compania Mika Expostar, la prima participare, dar care lucrează pe un Renault Trucks T 520, și Costin Anghelescu, de la compania Costi Trans, aflat la a cincea participare într-o competiție dedicată șoferilor de camion.

De la stânga la dreapta: Iulian Smeu (Mika Expostar – locul II), Costin Anghelescu (Costi Trans – locul I) și Lucian Anghel (Dumagas Transport – locul III)

Cel mai bun dintre cei buni

După etapa finală, desfășurată la volanul modelului Renault Trucks T High 520, a sosit și multașteptata festivitate de premiere a primilor trei clasați, dintre care cel care avea să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului va reprezenta România în finala de la Lyon, din această toamnă, unde va avea ocazia să concureze pentru premiul cel mare, un Renault Trucks T High 2019.

Astfel, după deliberările juriului, am aflat că pe locul trei s-a clasat Lucian Anghel (Dumagas Transport), care a primit vouchere valorice de 300 de euro, precum și vouchere de service, tot în valoare de 300 de euro, pentru compania pe care o reprezintă, alături de două jante Alcoa Durabright. 

Ocupantul celui de-al doilea loc, Iulian Smeu (Mika Expostar), a primit vouchere valorice de 500 de euro pentru sine însuși si voucher de service de 500 de euro pentru companie, precum și 2 jante Alcoa Durabright.

Iar marele câștigător, campionul național Costin Anghelescu (Costi Trans), și-a adjudecat vouchere valorice de 1.000 de euro, dreptul de utilizare timp de o lună a unui camion Renault Trucks T480 și 4 jante Alcoa Durabright. Campionul nostru va beneficia de sesiuni de pregătire, în vederea finalei internaționale, cu trainerul Renault Trucks.

Îi urăm mult succes lui Costi în finala de la Lyon și sperăm să ne aducă acasă trofeul mult-râvnit!

Costin Anghelescu

Costin Anghelescu – Costi Trans, campion național Optifuel Challenge 2019: „Deși mă aflu la a cincea participare într-o astfel de competiție dedicată șoferilor, întotdeauna am emoții, în special în jumătatea de oră de dinainte de a intra pe camion, dar acestea dispar, atunci când plec pe traseul competiției. Am concurat în finala internațională Optifuel Challenge în 2015, când am ocupat locul al patrulea, la trei puncte de locul 1 și la un singur punct de locul al treilea. Mi se par mai grele competițiile naționale decât cele internaționale și o să fac tot posibilul să îmi îmbunătățesc performanța trecută. Am acumulat mai multă experiență, am mai puține emoții și mi-am format un stil de conducere în competiție care dă roade. Sunt mândru și onorat să reprezint România în finala internațională de la Lyon!”.

Finala internațională Optifuel Challenge, Lyon, 2019

Finala de la Lyon a celei de-a cincea ediții a Optifuel Challenge se va desfășura la volanul unui Renault Trucks T High 480, echipat cu pachet Fuel Eco+. Criteriile care vor intra în calculul punctajului final vor fi: test scris de cunoștințe în domeniul conducerii economice (10% pondere), consum de combustibil mediu la suta de kilometri (30%), viteză medie de deplasare (30%), numărul de apăsări pe pedala de frână (10%), timp de rulare liberă (10%) și timp în zona economică de turații (10%).

În total, în selecțiile pentru această ediție au participat nu mai puțin de 2.000 de șoferi, din 25 de țări: Algeria, Belgia, Bulgaria, Chile, Elveția, Estonia, Franța, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Maroc, Polonia, Portugalia, Romînia, Republica Cehă, Serbia, Slovacia, Spania, Tunisia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.