Gebrüder Weiss România a încheiat oficial extinderea de la Sibiu

Compania Gebrüder Weiss România a finalizat, la finalul lunii iunie, extinderea punctului său de lucru din Sibiu și are în vedere dezvoltarea în continuare a soluțiilor logistice pentru industria auto.

Pe o suprafață de 4.500 mp, a fost ridicat un nou terminal logistic, inclusiv un centru de cross-docking. Extinderea punctului de lucru devenise necesară, ca urmare a cererii crescute pentru servicii de logistică, în regiune. În anul 2017, compania a derulat 605.442 de expediții, având o greutate totală de 1,2 milioane tone, ceea ce corespunde unei creșteri de 11%, față de anul precedent.

Logistică full-service

La momentul înființării, ca birou de expediții, Gebrüder Weiss România a avut patru angajați, ajungând ca, de-a lungul anilor, să devină una dintre cele mai importante companii de logistică full-service. Astăzi, compania are peste 600 de angajați, 11 puncte de lucru și operează pe o suprafață logistică de aproximativ 50.000 mp. „Pe lângă priceperea de care a dat dovadă echipa din România, în dezvoltarea organizației naționale și în conceperea soluțiilor personalizate pentru clienți, deschiderea României către Europa Centrală a favorizat, și ea, creșterea companiei”, a explicat Thomas Moser, Director regional pentru Europa de Sud – Est / CIS la Gebrüder Weiss. În special transporturile rutiere către Germania, Austria, Franța, Bulgaria și Ungaria reprezintă astăzi un segment important din business.

Aerian și maritim

Nu numai segmentul de transport rutier bifează creșteri. Divizia Air & Sea a cunoscut o evoluție accentuat pozitivă: din anul 2014, volumul de expediții aeriene și maritime a crescut, anual, cu peste 25%. În 2017, transportul de containere TEU a înregistrat o creștere de 50%, față de anul precedent. În acest context, Gebrüder Weiss a extins structura Air & Sea a întregii organizații naționale și a mărit, în continuare, personalul. Pornind din România, Gebrüder Weiss le deschide clienților accesul către cele mai importante destinații ale lumii.

Astfel, de patru ori pe săptămână, compania realizează transport containerizat în regim de grupaj (LCL) între China / Hong Kong și Portul Constanța, de la Marea Neagră. Din Constanța, prin intermediul Canalului Main – Dunăre, este asigurată legătura către cele mai importante orașe – port din Europa Centrală, Marea Nordului și destinații de peste ocean. În domeniul transportului maritim, Gebrüder Weiss se situează, deja, pe locul al treilea, în clasamentul furnizorilor de servicii logistice de pe piața locală.

Numărând circa 7.000 de angajați, 150 de filiale proprii și o cifră de afaceri anuală preliminară de 1,55 miliarde de euro (2017), Gebrüder Weiss se numără printre companiile de top din domeniul transporturilor și logisticii din Europa.

Viorel Leca, General Manager GW Romania și Gerd Bommer, Commercial Adviser Austrian Ambassy in Romania

Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România: „Mulțumită extinderii, putem veni și mai bine în întâmpinarea solicitărilor clienților și volumului crescut de comenzi.”

Specializare pentru industria auto

În anul 2017, echipa Gebrüder Weiss România a organizat 57.000 de expediții auto, reprezentând o greutate totală de 125.800 de tone. Doar punctul de lucru din Arad are 100 de angajați, care se ocupă de derularea serviciilor de logistică auto de mare complexitate. În același timp, în cadrul punctului de lucru din Cluj, care ocupă o suprafață logistică de peste 2.500 mp, a fost perfectată, de curând, extinderea colaborării cu un mare grup tehnologic, cu accent pe industria auto.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.