H.Essers se extinde

La sfârșitul lunii noiembrie, compania H.Essers a anunțat, în cadrul unei ceremonii oficiale, extinderea depozitului de lângă București, cu încă 10.000 mp, destinați produselor farmaceutice.

Această extindere confirmă faptul că România a devenit o a doua casă pentru operatorul logistic belgian, după cum a subliniat, în cadrul evenimentului, Jeroen Fabry, Business Unit Manager CEE H.Essers. „Am devenit o familie mare, avem în prezent peste 850 de angajați în România și peste 80.000 mp de depozite. Suntem foarte mândri că, în această perioadă dificilă, am fost capabili să finalizăm construcția, datorită bunei colaborări pe care am avut-o cu contractorii noștri, în numai șase luni”, a subliniat el.

O nouă strategie

Gert Bervoets, CEO H.Essers, a considerat acest eveniment cea mai potrivită ocazie pentru a oferi celor prezenți câteva informații despre schimbarea de strategie pe care a adoptat-o compania belgiană în ultimul timp.

„Compania noastră trece printr-un moment important, care este marcat de expansiunea internațională, în același timp cu dezvoltarea unei noi strategii, care ne va consolida poziția în peisajul logistic european. Și nu ne-am fi putut gândi la o locație mai bună pentru a dezvălui detaliile acestei strategii decât România, o țară care este în plină tranziție dinamică și în creștere către o prosperitate viitoare”.

Noul plan strategic al logisticianului belgian a fost proiectat pregătească în mod autentic această organizație pentru provocările viitorului, cu accent pe creștere și internaționalizare. „Dorim să ne întărim organizarea în trei domenii principale. Primul dintre ele este concentrarea continuă pe excelența operațională, consolidându-ne și mai mult lanțul de aprovizionare. În al doilea rând, este vorba despre upgradarea departamentului IT și de inginerie, care cuprinde, în prezent, 120-130 de persoane și care reprezintă, mai mult decât oricând, un element strategic al companiei noastre. Și, în al treilea rând, despre o și mai mare dezvoltare a rețelei noastre internaționale”, a subliniat Gert Bervoets.

În acest context, proiectul H.Essers din București, care include peste 260.000 mp de teren și o investiție, până în prezent, de peste 8 milioane de euro, este destinat să poarte înainte afacerea companiei, cu concentrare pe produse chimice și farmaceutice, două sectoare strategice pentru Essers. „Bucureștiul este un hub logistic important nu numai pentru România, cât și pentru întreaga regiune. Dar situl din București este numai începutul. Planurile noastre sunt de a începe construcția noului nostru depozit în Oradea, cu o suprafață de 7.000 mp, anul viitor, în luna martie, o investiție de 3,5 milioane de euro”, a anunțat CEO H.Essers.

Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei la București: „Sunt foarte fericit să mă aflu aici pentru încă o extindere a investiției H.Essers în România, pentru că este o demonstrație a bunelor relații între Belgia și România și a activităților pe care le desfășoară companiile belgiene. Este vorba nu numai despre o extensie a amprentei H.Essers în România, ci și despre un pas important, pentru că arată că H.Essers evoluează, se dezvoltă și simte foarte bine ce anume se întâmplă pe piață, în momentul de față. H.Essers va rămâne, în continuare, cu un pas înaintea pieței și, desigur, România este inclusă în această dezvoltare.”

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.