IVECO BUS: Sustenabilitate premiată

Constructorul italian de vehicule destinate transportului de persoane, IVECO BUS, a primit distincția „International Busplaner Sustainability Award 2021” pentru vehiculele sale Crossway și Crossway Low Entry Natural Power.

Pe data de 9 aprilie 2021, modelele IVECO Crossway și Crossway Low Entry Natural Power au primit premiul International Busplaner Sustainability 2021, la categoria dedicată autobuzelor cu gaz natural, acordat de către revista de profil Busplaner.

Juriul independent de experți, format din personalități cunoscute din lumea afacerilor, asociații și mass-media, a fost convins de performanța oferită de propulsia alternativă bazată pe gaz natural a vehiculelor produse de IVECO BUS. Modelele interurbane Crossway și Crossway Low Entry Natural Power reprezintă o adevărată soluție de mobilitate sustenabilă, datorită motorului ecologic cu gaz natural cu care sunt echipate și funcționării lor extrem de silențioase.

Amprentă ecologică mică

Echipate cu propulsorul IVECO Cursor 9 NP, ce produce o putere de 360 CP, autobuzele Crossway și Crossway Low Entry Natural Power oferă performanțe ridicate în ceea ce privește autonomia (putând parcurge până la 600 km) și în ceea ce privește poluarea și reducerea emisiilor acustice. Ele satisfac perfect nevoile crescânde de transport de pasageri ecologic în zonele urbane, peri-urbane sau interurbane.

Folosind gazul natural, nivelul emisiilor de particule fine este redus la aproape zero, iar emisiile de oxid de azot sunt reduse cu mai mult de o treime. Nivelul de zgomot este, de asemenea, redus la jumătate, oferind o liniște în funcționare excepțională pentru șofer, pasageri și persoanele din apropiere.

Bio-CNG

Totodată, autobuzele Crossway și Crossway Low Power Natural Power contribuie și la economisirea resurselor naturale, deoarece sunt 100% compatibile cu combustibilul biometan, care este produs din deșeuri organice. În acest fel, vehiculele au un bilanț excelent de carbon și aduc o contribuție concretă la tranziția spre electric, în transportul public local. Beneficiul pentru mediu este o reducere a producției de gaze cu efect de seră cu până la 95%.

Conceptul de vehicul inteligent

Proiectate pentru aplicații de transport urbane și peri-urbane, modelele Crossway și Crossway Low Entry Natural Power includ un design inteligent care integrează rezervoarele de gaz comprimat pe plafon. Această caracteristică exclusivă brevetată optimizează centrul de greutate al vehiculului, pentru o stabilitate mai mare pe șosea. Designul îl face, de asemenea, cel mai mic vehicul de pe piață în ceea ce privește înălțimea totală (3.455 mm pentru Crossway și 3.210 mm pentru Crossway LE). Conceptul LE (low entry), de podea coborâtă, permite cu ușurință îmbarcarea și debarcarea pentru toți pasagerii.

 

Un portofoliu complet pentru mobilitate durabilă

 

Fiind un pionier al autobuzelor cu tehnologie alternativă, IVECO BUS are un portofoliu vast de asemenea vehicule. Acestea includ microbuzele Daily, autobuzele Urbanway, autobuzele CREALIS High Service Level, precum și gama Crossway, inclusiv variantele LE (cu podea coborâtă), care a și câștigat premiul internațional pentru sustenabilitate, în 2021. „Suntem mândri de acest nou premiu, care confirmă rolul de pionierat și de expert al IVECO BUS în autobuzele cu gaze naturale.

Mai mult, IVECO BUS oferă, astăzi, un portofoliu complet de soluții de mobilitate durabilă, care funcționează pe baze naturale, gaz, hibrid electric și 100% electric, pentru a satisface cel mai bine fiecare cerere din partea autorităților și operatorilor de transport public”, a declarat Stéphane Espinasse, brand leader IVECO BUS.

Pentru a cincea oară, revista „Busplaner” a acordat titlul „International Busplaner Sustainability”. La fiecare doi ani, acest premiu onorează companiile din industria autobuzelor care, prin angajamentul lor economic, social și de mediu, contribuie la o creștere sustenabilă și responsabilă.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.