Mercedes-Benz FleetBoard – Eficiență și motivare la toate nivelurile

Utilizarea corectă și completă a FleetBoard are un impact major asupra activității de transport.

Iată câteva elemente ce trebuie avute în vedere.

Configurare/personalizare

Micile detalii de la start sunt foarte importante, pentru că, deși se pot face setări și ulterior, experiența arată că este cel mai bine dacă sunt începute corect:

– împărțirea flotei în grupe de mașini care să aibă regim de operare asemănător, astfel încât comparațiile să fie relevante;

– conturi pentru utilizatori cu diferite niveluri de acces;

– conturi pentru clienți cu acces punctual și temporar;

– alte configurații dorite, cum ar fi intervalele pentru diagrama de viteză.

Analiza performanței

Analiza Performanței FleetBoard este serviciul care poate aduce beneficii substanțiale clienților, mai ales dacă este folosit împreună cu programul Driver Training oferit de Mercedes-Benz Romania.

Analiza Performanței a fost dezvoltată de FleetBoard încă din anul 2000 și reprezintă un algoritm avansat și foarte bine pus la punct, care furnizează rapid note obiective pentru mașini, șoferi și gradul de dificultate a drumului parcurs.

Pot fi comparate foarte ușor seturi de date și se poate observa imediat unde există potențial de îmbunătățire.

Sfatul FleetBoard este ca transportatorii să-și lase șoferii să meargă prima lună așa cum sunt obișnuiți, pentru a strânge date statistice, astfel încât reprezentanții Driver Training să știe exact cu cine și unde trebuie lucrat, pentru a obține rezultate cât mai bune. Aceștia le pot arăta exact șoferilor cum să îmbunătățească conducerea preventivă, cum să folosească frâna pe evacuare în 3 trepte, sau Retarderul, acolo unde există, când să utilizeze PPC-ul, ce moduri de conducere să seteze ș.a.m.d. Avantajele sunt evidente: reducerea consumului și a uzurii, creșterea intervalelor de mentenanță etc.

De asemenea, se recomandă managerilor să publice lunar notele și să-și motiveze continuu șoferii, într-un proces obiectiv și transparent. așa cum unii dintre ei o fac deja, pe perioada competiției FleetBoard Drivers’ League.

Managementul tahografului

Se recomandă dispecerilor să verifice, cu ajutorul Înregistrării Timpului, timpii de conducere ai șoferilor, direct în Mapping, pentru a vedea nu numai care șofer se află mai aproape de un punct de încărcare/descărcare, ci și dacă acesta mai are timp de conducere.

Pentru cei care nu-și „văd” mașinile, la 28 sau 90 de zile, se recomandă serviciile Descărcarea Cardului și Descărcarea Tahografului, via FleetBoard.

Date de service și telediagnoză

Șefii de parc pot și trebuie să verifice regulat uzura plăcuțelor, presiunea în pneuri, nivelul lichidului de răcire, nivelul de ulei etc. – și să adauge la secțiunea Evenimente prognozate de service și alte evenimente, cum ar fi ITP, roviniete, ADR, astfel încât să aibă o privire de ansamblu și să poată reduce timpii de imobilizare pentru fiecare mașină în parte.

Dacă lucrează cu un service anume, FleetBoard recomandă operatorilor să-i dea acestuia acces la datele de Uptime (telediagnoză).

Oricum, prin apăsarea butonului Service din bord, se poate genera un test scurt, care este transmis în rețeaua de Service 24h și care îi ajută pe reprezentanții producătorului să cunoască starea camionului, fără a trimite o mașină de intervenție, sau înainte ca acesta să ajungă în service, ei putând comanda imediat piesele necesare, în cazul în care nu le au pe stoc.

Din 2018, acest serviciu se va transforma în Mercedes-Benz Uptime, cu alerte proactive pentru transportatori, astfel încât problemele să fie remediate înainte ca defecțiunile să aibă loc, ceea ce își dorește, evident, orice client.

Noutăți de la FleetBoard

Noul dispozitiv DispoPilot.guide și aplicația pentru Android FleetBoard Driver.app sunt cele mai recente noutăți dezvoltate de FleetBoard.

DispoPilot.guide reprezintă un instrument modern dedicat șoferilor. Atunci când se află la drum sau la client, acesta le oferă condițiile ideale pentru procesarea optimă a comenzilor și asigură comunicarea performantă cu dispeceratul, folosind sistemul de navigație pentru camioane de la TomTom. DispoPilot.guide este echipat cu un ecran de 7 inch, o cameră foto de 5 megapixeli și poate fi operat intuitiv, ușurând munca șoferilor.

Beneficiile oferite de noul DispoPilot.guide sunt procesarea eficientă a comenzilor, comunicare simplă prin mesaje text, sistem de navigație pentru camioane, Harta Europei actualizată gratuit și live trafic inclus pentru 36 de luni.

FleetBoard Driver.app reprezintă un ghid practic și informativ, în orele de muncă și de relaxare. Pentru prima dată, aplicația permite șoferilor accesul direct la datele lor din serviciile „Înregistrarea Timpului” şi „Analiza Performanței”. Acest lucru motivează șoferii și le mărește și mai mult responsabilitatea personală. Pe lângă o prezentare de ansamblu a datelor FleetBoard curente, aplicația oferă și alte funcționalități utile pentru locul de muncă, pentru comunicare și antrenor de fitness.

Driver.app există în 24 de limbi şi este disponibilă gratuit pentru descărcare în Google Play Store din 29 de state.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.