O noua statie Gazprom a fost deschisa in Romania

La inceputul lunii iulie, subsidiara Gazprom Neft-NIS Novi Sad a inaugurat oficial o noua statie de carburanti sub marca Gazprom in Romania. Aceasta este prima statie Gazprom localizata pe o autostrada, aflandu-se in judetul Dambovita, pe autostrada A1, Bucuresti – Pitesti la kilometrul 59.

In afara Romaniei, programul de dezvoltare a noii retele de statii de distributie carburanti „Gazprom Petrol Stations“ include si alte tari din regiunea Balcanilor – Serbia, Bulgaria, Bosnia si Herzegovina.

Reteaua si planurile de expansiune

Reteaua Gazprom in Romania cuprinde in acest moment 12 statii de distributie carburanti. A doua faza a programului de dezvoltare a retelei in tara noastra include constructia a inca 20 de statii de distributie carburanti. In total, pana la sfarsitul anului, reteaua Gazprom va cuprinde 50 de statii de distributie carburanti in Romania. Pana la sfarsitul anului 2015, reteaua Gazprom va avea aproximativ 250 de statii de distributie carburanti in regiunea Balcanilor, dintre care 120 vor fi in Romania, iar managementul operational al retelei va fi realizat de catre NIS. Reteaua de statii de distributie carburanti Gazprom se situeaza in segmentul premium al pietei de profil. Statiile Gazprom vor comercializa carburanti in conformitate cu standardele Uniunii Europene, lubrifianti de cea mai buna calitate si o gama variata de alte produse si servicii. Conceptul acestor statii de prima clasa cuprinde si magazine, restaurante si cafenele. In plus, clientii statiilor Gazprom vor beneficia si de alte servicii, spre exemplu acces wireless la internet. Statiile de distributie carburanti Gazprom sunt grupate in mai multe formate, in functie de marime si facilitati. Printre trasaturile comune ale statiilor Gazprom se vor regasi o selectie excelenta de mancare si bauturi in restaurant (inclusiv specialitati nationale, dar si branduri internationale), parcare, spalatorie, loc de joaca, o gama extinsa de servicii aditionale, un interior placut si un program de fidelizare pentru clienti. „Dezvoltarea retelei noastre de statii de distributie carburanti este una dintre directiile prioritare ale operatiunilor NIS. Deschiderea acestei statii sub brandul Gazprom in aceasta regiune a Romaniei reprezinta un nou pas in dezvoltarea retelei unice de distributie a companiei. Patrunderea pe piata a unui brand cu un nivel ridicat de vizibilitate si increderea in calitatea produselor sale vor contribui la atingerea obiectivelor strategice ale companiei – pozitionarea ca lider in vanzarea de produse petroliere in regiune“, a declarat Kirill Kravchenko, CEO NIS si Deputy CEO for Foreign Asset Management al Gazprom Neft.

Cine este NIS?

NIS este una dintre cele mai mari companii integrate de energie din Europa de Sud – Est. Desfasoara operatiuni de explorare, productie si rafinare de petrol si gaze, cat si de vanzare de produse petroliere. Actionarii principali sunt Gazprom Neft (56,5%) si Guvernul Republicii Serbia (29,88%). Compania detine doua unitati de productie, in Pancevo si in Novi Sad, avand o capacitate totala de procesare de 7 milioane tone de petrol pe an, cat si o unitate de productie GPL in Elemir. NIS produce anual aproximativ 1,7 milioane tone de Oil Echivalent (TOE) de petrol si gaz. Reteaua de retail a companiei include mai mult de 500 de puncte de lucru: statii de distributie carburanti si reteaua de depozite de titei in regiunea balcanica. In afara de Serbia, NIS este de asemenea prezenta in Bosnia si Herzegovina, Ungaria, Bulgaria, Romania, Turkmenistan, Angola, Belgia si Rusia.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.