PESTE 100 DE TAXE RUTIERE TRANSFRONTALIERE, ÎN EUROPA. Cum le gestionăm?

Taxarea transfrontalieră este complexă, costisitoare și consumatoare de timp. Cele peste 100 de taxe rutiere diferite, valabile la nivel european, au la bază abordări variate. Unele implică taxare pe distanță, altele iau în calcul timpul parcurs, restricții de tonaj etc. În plus, șoferii sunt, adesea, împovărați cu multe dispozitive de bord diferite (OBU). Care este soluția?

Serviciul European de Taxare Rutieră Electronică (SETRE) – EETS (European Electronic Toll System), reglementat de o Directivă dedicată a Comisiei Europene, își propune să simplifice taxarea, asigurând interoperabilitatea, în toată rețeaua rutieră a UE. Implementarea unei soluții unice, în toate statele membre ale UE, va necesita timp, dar există deja soluții de taxare adaptate, care ușurează mult gestionarea flotelor. Iar managerii pot beneficia de facilitate chiar de astăzi.

Shell oferă propria soluție electronică de plată a taxelor de drum europene, destinată flotelor de camioane

Sistemul adaptabil este conceput pentru a simplifica plata taxelor de drum în toată Europa, ușurând semnificativ procesul complex al plăților internaționale. Soluția poate fi adaptată nevoilor fiecărui client.

Shell EETS Box – un dispozitiv de bord, care în prezent acoperă 17 țări din Europa.  

Atât șoferii, cât și administratorii de flote pot gestiona mult mai ușor, printr-un singur dispozitiv de bord, multitudinea de sisteme de taxare din Europa și zecile de operatori de taxe de drum care pot crea, frecvent, situații dificile. În plus, costurile asociate activităților de administrare sunt diminuate semnificativ.

Dispozitivul de taxare Shell EETS Box permite actualizarea automată; astfel, se pot adăuga cu ușurință țări suplimentare, în linie cu evoluția nevoilor flotei. Este o facilitate care reduce costurile și numărul de unități de bord necesare și scade timpul de administrare.

Risc redus de amenzi

În plus, un serviciu automatizat de plată a taxelor de drum fără probleme poate reduce și riscul amenzilor și permite șoferilor să evite cozile la cabinele de taxare rutieră.

„Deoarece sistemele de taxe de drum din Europa sunt bine-cunoscute pentru complexitatea lor, iar riscul de a acumula amenzi este prezent în permanență, soluția noastră de plată a taxelor de drum este concepută pentru a ajuta administratorii de flote și șoferii să economisească atât timp, cât și costuri”, a afirmat Adrian Ciceu, director general la Shell România. „Prin valorificarea a peste 30 de ani de experiență și a relațiilor îndelungate cu furnizori importanți, de pe întregul continent, ne putem sprijini clienții în ceea ce privește simplificarea acestui proces, de la înregistrare și integrarea cardului Shell, la facturarea consolidată”, a continuat el, subliniind angajamentul luat de echipa Shell de experți, pentru a identifica o soluție adaptată, cu adevărat compatibilă cu nevoile flotei clienților.

Oferta internațională a Shell se află într-o continuă dezvoltare și asigură soluții de plată a taxelor de drum în peste 25 de țări din Europa, având cea mai completă și cuprinzătoare acoperire atât a soluțiilor electronice de plată a taxelor de drum europene, cât și a sistemelor naționale.

Soluția de plată a taxelor de drum europene oferită de Shell este concepută să simplifice plata taxelor de drum și activitatea administratorilor de flote și a șoferilor, în egală măsură. Vizitați www.shell.com.ro și aflați cum puteți fi sprijiniți pentru a putea simplifica plata taxelor de drum europene. În plus, consultanții Shell vă pot oferi informații suplimentare, astfel încât să găsiți cea mai bună soluție pentru flota dumneavoastră!

Adrian Ciceu, director general la Shell România: „În pofida problemelor generate de pandemie, flotele și-au desfășurat activitatea neobosit, traversând frontierele. Acum, însă, pe fondul incertitudinii economice, a devenit absolut necesar să-și eficientizeze atât timpul, cât și resursele.”

O singură factură pentru toate plățile

Shell EETS Box este disponibil prin cardul de carburant Shell, care le permite administratorilor de flote să urmărească, pe lângă plățile pentru combustibili, și plata taxelor de drum. Toate plățile efectuate cu cardul se regăsesc pe o singură factură, fiind gestionate prin platforma Shell Fleet Hub.

www.shell.com.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.