Premium Truck Parts a devenit Mec-Diesel SEE

1_Echipa Mec-Diesel SEEPremium Truck Parts, divizia activă în importul şi distribuţia de piese de schimb şi lubrifianţi a Automotive Investment Corporation, a devenit Mec-Diesel South East Europe (Mec-Diesel SEE), prin preluarea de către Mec-Diesel SpA Italia.

Prin acest joint venture cu AIC, Mec-Diesel SEE devine un furnizor cu o expertiză unică în industria auto în Romania, specializarea în componente pentru motoare şi distribuţie de piese de schimb şi lubrifianţi pentru vehicule comerciale. La portofoliul actual de produse, s-au adăugat grupele de piese specifice motoarelor, unde Mec-Diesel are o experienţă de peste 30 de ani.

Potențialul pieței românești

Accederea pe piața autohtonă face parte din strategia de dezvoltare ce vizează Europa de Sud-Est, considerându-se că această zonă este una cu un nivel indiscutabil de rapiditate a dezvoltării, conform președintelui Mec-Diesel SpA, Pier Vincenzo Pellegrino.

Pier Vincenzo Pellegrino
Pier Vincenzo Pellegrino

Alegerea Premium Truck Parts (PTP) ca partener în dezvoltarea prezenţei directe a Mec-Diesel în România a fost una naturală, PTP fiind cel mai important client al firmei italiene din România, negocierile durând puţin peste 3 luni.

Planurile Mec Diesel SEE pe termen mediu vizează creşterea cifrei de afaceri cu peste 20% de la an la an, evoluţie bazată pe specializarea în motoare şi subansamblele lor, fapt ce va permite abordarea unor noi segmente de clienţi şi dezvoltarea de noi parteneriate strategice.

premium truck parts Mec-Diesel

Unul dintre aceste segmente de clienţi este cel al profesioniştilor în reparaţii de motoare.

„Engine Professional Partners este un program în care sunt incluse service-uri specializate în reparaţii şi recondiţionări de motoare, ce vor deveni ulterior service-uri partenere, având condiţii comerciale speciale. Acordăm acestui nou segment de piaţă o atenţie deosebită, una dintre primele acţiuni comerciale fiind organizarea unui training intensiv în luna martie. Intenţia noastră este să creştem ponderea componentelor de motor în vânzările noii companii la 50% în următorii 3 ani. Vorbim de o triplare a importanţei acestui segment de produse comparativ cu structura vânzărilor Premium Truck Parts de până acum. Tindem să devenim singurul distribuitor de anvergură specializat în motoare pe piaţa din România”, a afirmat Monica Dan, director general Mec-Diesel SEE.

Monica Dan
Monica Dan

În ceea ce priveşte planurile de continuare a dezvoltării internaţionale a Mec-Diesel, Pier Vincenzo Pellegrino ia în calcul posibilitatea unei preluări similare în Spania. Mec-Diesel SEE va fi punctul de referinţă pentru extinderea şi controlul pieţelor din Bulgaria, eventual Republica Moldova şi expansiunea în 2017 în ţările fostei Iugoslavii.

Cine este Mec-Diesel?

Compania Mec-Diesel SpA a fost înfiinţată în Torino, Italia, în 1983, ca furnizor de piese de schimb pentru motoare ale gamei de autovehicule comerciale Iveco. Până în prezent, catalogul prezintă peste 10.000 de repere, care se află în permanenţă în stocul central din Italia.

Mec-Diesel oferă atât piese de schimb, cât şi motoare complete pentru vehicule grele Iveco, Mercedes-Benz, MAN, Scania, Volvo, Renault Trucks, dar şi pentru vehicule comerciale uşoare aparţinând tuturor mărcilor. Din totalul de 30.000.000 euro, cifra de afaceri din 2015, peste 30% au provenit din vânzările către export.

Compania italiană efectuează anual 6.000 de livrări internaţionale în peste 50 de ţări. Dintre acestea, doar 5% din vânzările la export au fost realizate în 2015 în România, în principal către Premium Truck Parts.

Stefano Albarosa
Stefano Albarosa

Stefano Albarosa, CEO al Automotive Investment Corporation SRL:

„Acest nou parteneriat reprezintă un pas important în restructurarea Automotive Investment Corporation, care rămâne în continuare sub brandul Cefin Trucks cel mai mare distribuitor specializat de vehicule comerciale rulate din România. Centrul de asistenţă multi-brand de la Chiajna (autostrada Bucureşti-Piteşti) este unic în ţară prin dotări tehnice, capacitatea de reparaţii, numărul de angajaţi şi suprafaţa spaţiului de reparaţii organizat în mai multe ateliere.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.