RENAULT TRUCKS: Ediție specială T Team Alpine

Pentru a marca ediția din acest an a cursei 24 h le Mans, Renault Trucks a lansat, în această vară, o ediție specială a vârfului său de gamă – „T High Edition – Team Alpine”. Modelul este dotat cu o serie de echipamente purtând culorile echipei franceze de curse de anduranță Alpine. Această ediție specială este limitată la numai 99 exemplare.

Urmând „pașii” primei serii speciale T High Edition, lansată în luna septembrie 2016, la IAA Hanovra, Renault Trucks realizează, anul acesta, o serie numerotată, în parteneriat cu echipa franceză de curse Alpine, campioană mondială de anduranță în 2016, la categoria LMP2.

Eleganță și succes Inspirându-se din parteneriatul dintre Renault Trucks și Alpine, echipele de designeri au încorporat codurile estetice ale celor două mărci și au acordat o atenție deosebită fiecărui detaliu al vehiculului, pentru a proiecta o serie specială, care să simbolizeze succesul și eleganța tipic franțuzească.

„Suntem mândri să dezvăluim această magnifică serie limitată, în culorile echipei de endurance, expunând codurile de design ale mărcii Alpine. Așa cum designerii Alpine au făcut o treabă extraordinară cu mașina de curse, echipa artistică a Renault Trucks a făcut miracole pentru a perpetua experiența și eleganța franțuzească”, a explicat Philippe Sinault, fondatorul echipei Signatech-Alpine.

Alb-albastru-portocaliu

La exterior, Renault Trucks T High Edition – Team Alpine se remarcă prin vopseaua sa elegantă, alb perlat, asortată cu un chenar în culorile Alpine. Designul cabinei prezintă detalii elegante, brațele oglinzilor retrovizoare și capacele de aluminiu ale roților purtând culoarea albastră a echipei de racing, cu subtile accente portocalii.

La interior, șoferii sunt înconjurați de același design, în același timp, sportiv și elegant, cu scaune din piele în două tonuri și cu un bord cu rame de aluminiu, care reflectă spiritul Alpine. Pentru un plus de confort pentru șofer, modelul T High Edition – Team Alpine este echipat cu două cotiere și cu un volan îmbrăcat în piele fin perforată.

Alte echipamente destinate optimizării confortului la bord includ un bord panoramic, suport detașabil pentru spate și cușete superioare și inferioare extensibile, care oferă un spațiu de odihnă mai generos.

Motorizare pe măsură T High Edition – Team Alpine este echipat cu un motor de 13 l EURO VI Pasul C, cu sistem de injecție common-rail. Pentru a asigura un consum optim de combustibil, modelul este echipat, de asemenea, cu pachetul Fuel Eco+, acesta incluzând un sistem PCC (Predictive Cruise Control) cu GPS Renalut Trucks.

De asemenea, vehiculul prezintă elemente aerodinamice, cum ar fi deflectoare fixe pentru deschideri și laterale. Pentru un nivel maxim posibil de siguranță, atât a șoferului, cât și a celorlalți utilizatori ai infrastructurii rutiere, această ediție specială include pachetul Protect, care oferă ACC (Adaptive Cruise Control), lumini de viraj și lămpi frontale cu Xenon.

FIA WEC și Echipa Alpine

Vitrină mondială a anduranței, Campionatul Mondial FIA WEC reprezintă, în realitate, o extensie a celebrei curse 24 h de la Le Mans, pe parcursul unui întreg sezon și pe întregul glob. Având un format de curse de 6 ore, FIA WEC s-a impus, în trei ani, ca unul dintre cele trei campionate sub eticheta FIA, alături de F1 și Rally.

Campionatul cuprinde 8 curse, printre care se numără cea de la Le Mans, în 8 țări diferite, pe 4 continente, din Anglia până în Emiratele Arabe Unite, trecând prin Franța, Germania, SUA, Japonia și China.

Echipa franceză Alpine are înscrise în campionat două mașini, cu câte trei piloți: pe una dintre ele, Nelson Panciatici, Ho-Pin Tung și David Cheng, iar pe a doua, Nicolas Lapierre, Gustavo Menezes și Stephane Richelmi. În prezent, echipa Alpin se află pe locul al doilea în cadrul acestui campionat.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.