RTCY 2015. DENIS SPEDITION: Calitate înainte de toate

Atunci când este vorba despre transportul la temperatură controlată, totul trebuie să se desfășoare impecabil. Cerințe riguroase privind desfășurarea curselor, cerințe riguroase privind întreținerea vehiculelor, cerințe riguroase privind șoferii. Iar Denis Spedition știe cum să răspundă în cel mai bun mod acestor exigențe.

Carmen Blendărău: „Suntem o companie mică, dar ambițioasă, în creștere continuă. Până acum am mers în ritm de două-trei camioane noi pe an, o ascensiune cu pași mici, dar direct proporțională cu necesitățile clienților actuali, fără să încercăm să forțăm piața.”

Cel mai important aspect pe care se concentrează compania Denis Spedition în activitatea de zi cu zi este calitatea serviciilor, aceasta făcând diferența în comparație cu mulți alți transportatori de pe piață. Nivelul înalt calitativ presupune o punctualitate exemplară la încărcare și descărcare, o marfă ajunsă la destinație fără nicio avarie sau alterare (esențial pentru transportul la temperatură controlată) și o ținută impecabilă.

„Mă refer atât la ținuta camioanelor, starea lor tehnică, gradul de curățenie, cât și la cea a șoferilor: decență, igienă, profesionalism, până la nivel de detaliu”, spune Carmen Blendărău, Managerul de Logistică al Denis Spedition. „La gradul înalt calitativ pe care îl oferim clienților noștri contribuie și absența oricăror evenimente nedorite în timpul curselor, fie că este vorba despre accidente, incidente sau sancțiuni. Mergem absolut legal și punem siguranța transporturilor pe primul plan”.

Pentru că tot am amintit de vehicul și starea sa tehnică, demn de menționat este și faptul că Denis Spedition nu face rabat nici de la calitatea operațiunilor de reparații și întreținere, de acestea depinzând nu numai siguranța, dar și eficiența și punctualitatea unui transport.

Contracte certe

Compania realizează transport internațional, acoperind întregul teritoriu european, cu excepția părții de Est a continentului, și construind cursele pornind de la importuri contractuale. Pentru a nu merge în gol, între etapa de export și cea de import există și o scurtă componentă de transport intracomunitar. Fiecare camion parcurge cel puțin 12.000 km lunar. „În general, toate camioanele sunt acoperite contractual și reușim să perpetuăm de la an la an aceste contracte. Avem clienți direcți, importatori sau exportatori, cu care lucrăm deja de 7-8 ani. Preferăm acest mod de lucru în defavoarea celui cu casele de expediții.”

O echipă sudată

Așa cum am menționat, unul dintre cele mai importante aspecte în ecuația calității este factorul uman. Fiind vorba despre transporturi de mărfuri perisabile, uneori timpul de livrare stabilit este mai scurt, situații în care Denis Spedition trimite în cursă un echipaj de doi șoferi. Compania operează, la ora actuală, o flotă de 15 camioane, având cu 30% mai mulți șoferi de transport, tocmai pentru aceste cazuri, în care trebuie să se meargă în echipaj, dar și pentru înlocuirea titularilor atunci când este nevoie.

„Din punctul de vedere al fluctuației de personal, ne păstrăm în continuare un important nucleu de șoferi «veterani», ceea ce înseamnă nu numai că firma este mulțumită de randamentul lor, dar și că ei sunt mulțumiți de locul lor de muncă, de respectul pe care îl primesc, deși avem standarde înalte referitoare la consum, atitudine și ținută”, apreciază Carmen Blendărău.

Calitatea unui șofer nu vizează numai modul de conducere în sine, ci și cunoștințele și capacitatea de orientare geografică, capacitatea de adaptare, inițiativa și, mai ales, nivelul de implicare.

Iar acest ultim element este valabil pentru toți angajații companiei. „Nu considerăm că este vorba pur și simplu de un serviciu la care te duci pentru că trebuie, ca un robot. Toți ne implicăm emoțional, toți suntem mândri că lucrăm în această firmă, suntem foarte mulțumiți de realizările noastre și ne bucurăm ca niște copii de succesele de zi cu zi. Ne ajutăm reciproc atunci când apar probleme, suntem o echipă foarte sudată, iar asta se cunoaște”, spune managerul de logistică al Denis Spedition.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.