UTA a lansat operaţiuni directe în țara noastră

Grupul german UTA, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de carburant şi de servicii din Europa, anunţă demararea operaţiunilor pe piaţa din România. Compania a deschis o sucursală în Bucureşti, cu o echipă dedicată.

Volker Huber, CEO al grupului UTA (dreapta) și Iulian Alexe, director de marketing și dezvoltare al Edenred Romania

Compania germană, pe numele său întreg Union Tank Eckstein GmbH & Co. KG, a fost înfiinţată în 1963 în Kleinostheim/Main, bazându-şi activitatea pe furnizarea de carduri full-service pentru transportatorii de mărfuri şi pasageri.

Carduri acceptate în 40 de ţări europene

Clienţii posesori de carduri UTA au asigurată decontarea fără numerar pentru alimentarea cu carburant şi pentru servicii diverse în peste 51.000 de puncte de acceptare afiliate în 40 de ţări europene, precum şi decontarea taxelor de drum, servicii de reparaţii auto, asistenţă de urgenţă şi tractare şi multe alte servicii pentru vehicule comerciale.

În plus, UTA asigură servicii esenţiale cum ar fi rambursarea de TVA şi accize la motorină, prin care companiile de transport îşi optimizează fluxul de numerar. UTA serveşte în prezent peste 81.000 de companii-client şi a emis mai mult de 1 milion de carduri şi alte sisteme de decontare, pentru care asigură, în toată Europa, o reţea de acceptare foarte largă, cu staţii de alimentare echipate corespunzător pentru camioane.

Cardurile şi serviciile oferite de către grupul german sunt adresate atât operatorilor de flote de mari dimensiuni, cât şi celor cu flote de dimensiuni medii sau mici, pentru care asigură autonomie deplină în realimentarea cu carburanţi şi servicii auto pe întreg teritoriul european, eliminând dependenţa de un singur brand de staţii de benzină. Totodată, companiile de transport pot obţine prin intermediul cardurilor şi serviciilor UTA economii importante în costurile cu realimentarea cu carburanţi.

Un alt atu este legat de plăţi, cardurile UTA aducând termene de plată mult îmbunătăţite pentru transportatori, care primesc o factură bilunară pentru toate cheltuielile legate de vehicule, ce poate fi achitată în lei sau euro. Cardurile UTA au o reţea largă de acceptare inclusiv în România, pe lângă alte 39 de ţări europene. Printre cele peste 430 de locaţii afiliate în România se numără OMV, MOL, Lukoil şi Gazprom, precum şi multe staţii de benzină independente.

Despre UTA

UTA are aproximativ 400 de angajaţi şi procesează lunar peste 3 milioane de tranzacţii cu cardurile. Pe lângă serviciile descrise mai sus, compania germană propune şi o soluţie dedicată managementului de flote auto, UTA Drive&Safe. Acest serviciu promite să asigure transportatorilor un control maxim asupra costurilor, cu raportări detaliate de cheltuieli, analize de consum şi sisteme de alertă timpurie ca instrumente de control.

Cu o cifră de afaceri anuală de 3 miliarde de euro în 2014, compania este deţinută în proporţie de 51% de familiile fondatoare, 34% de Grupul Edenred şi 15% de Daimler AG.

Volker Huber, CEO al grupului UTA: „România este o piaţă cu mare potenţial, există un număr mare de companii care efectuează transporturi de mărfuri şi pasageri, atât local, cât şi internaţional. În urma parteneriatului cu grupul Edenred, care a achiziţionat un pachet de 34% din acţiunile UTA în 2014, am câştigat o poziţie unică în România şi am decis să ne bazăm pe experienţa Edenred, care este unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii B2B pe piaţa locală, şi să demarăm operaţiuni directe în România. Avem ambiţii mari în România şi vom dedica toate resursele necesare pentru a le îndeplini.”

Vianney du Parc, Director General al Edenred Romania: „Cardurile UTA asigură autonomie deplină pe întreg teritoriul european, eliminând dependenţa de un singur brand, pentru toate tipurile de transportatori comerciali: flote de dimensiuni medii şi mici, precum şi flote de mari dimensiuni. În România există aproximativ 30.000 de companii care prestează transporturi de mărfuri şi pasageri, iar obiectivul nostru este să devenim unul dintre furnizorii lor preferaţi în următorii 3 ani.”

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.