Volvo Trucks Dynafleet – un instrument de precizie

volvoIT2Aplicația Dynafleet oferă acces la informații unice și extrem de utile despre autocamionul dumneavoastră Volvo. Dar poate fi montată pe orice marcă de autocamion, ceea ce simplifică lucrurile, dacă gestionați o flotă mixtă. Cele patru servicii Dynafleet, Combustibil și mediu, Timpi de condus, Poziționare și Mesagerie, pot fi activate în orice combinație.

Informațiile despre vehicul și șofer sunt transmise bazei de date Dynafleet, unde sunt analizate și prezentate sub formă de rapoarte ușor de interpretat. Dispecerul și șoferul pot comunica prin intermediul mesajelor text. De asemenea, este posibilă integrarea sistemelor dumneavoastră de comandă și facturare în aplicația Dynafleet.

Combustibil și mediu

Raportul privind Punctajul pentru eficiența utilizării combustibilului vă prezintă performanțele de utilizare a combustibilului pentru șoferi și vehiculele lor. Acesta arată performanța șoferului în patru domenii importante: adaptarea vitezei, utilizarea motorului și a treptelor de viteză, anticiparea și frânarea și staționarea. Serviciul are potențialul de a reduce consumul de combustibil cu până la 5%.

Avantaje:

– Monitorizați consumul de combustibil, distanța parcursă, nivelurile de emisii și multe altele.

– Analizați eficiența consumului de combustibil pentru fiecare șofer.

– Rapoartele ușor de interpretat indică domeniile care necesită îmbunătățirea costurilor și susțin economiile consecvente de-a lungul timpului.

– Sistemul de alarmă vă avertizează cu privire la modificările semnificative ale combustibilului și la un posibil furt de combustibil.

– Rapoartele privind nivelul de emisii pot fi trimise automat clienților preocupați de protejarea mediului.

Timpi de condus

Cu Timpii de condus, puteți vedea cât de mult timp petrec șoferii pentru finalizarea noilor activități, conform reglementărilor privind timpul de lucru. Detaliile despre timpii de condus, odihnă și descărcare se păstrează pentru ultimele 30 de zile, fiind utile la facturare și la calcularea salariilor șoferilor. Rapid și eficient, serviciul vă permite să descărcați activitățile șoferului de la distanță.

Avantaje:

– Descărcare automată a datelor din memoria tahografului și a datelor de pe cartela digitală a șoferului. Toate datele sunt păstrate în Dynafleet, disponibile oricând.

– Prognoza privind timpii de condus monitorizează continuu timpii de condus și alertează managerul de flotă înainte ca o încălcare să aibă loc.

– Oferă o bază pentru facturare și calcularea salariilor șoferilor.

– Legislația privind timpii de condus și de odihnă este mai ușor de gestionat și de aplicat.

– Planificarea și activitățile administrative sunt simplificate.

Poziționare

Sunt disponibile două variante:

  1. Serviciul Poziționare

– Indică poziția exactă a unui autocamion, până la nivel de stradă.

– Oferă informații despre timpi, șoferi, viteză, încărcătură și tipul de vehicul.

– Arată care autocamioane sunt cele mai potrivite pentru o activitate nouă.

– Oferă informații esențiale, atunci când un autocamion intră într-o anumită zonă geografică.

– Simplifică planificarea traseelor și facilitează găsirea celui mai rapid traseu către destinație.

– Punctele de navigație din Dynafleet Online pot fi trimise către sistemul de navigație din autocamion.

– Clienții pot monitoriza deplasarea mărfurilor, utilizând datele de autentificare alocate.

  1. Serviciul Poziționare+

– Poziția curentă a vehiculului este actualizată pe hartă în timp real la fiecare minut.

– Notificări de la vehicule care trec granițele, rute definite de utilizator sau zone care utilizează funcția Geofence+.

– Notificări în caz de necesitate, prin activarea Geofence+, în intervale specificate de utilizator.

Mesagerie

Dispecerul și șoferii comunică prin mesaje text. Acestea sunt ușor de editat și se afișează instantaneu pe ecranul din autocamion. Tastatura wireless îi ajută pe șoferi să comunice atunci când autocamionul staționează. Aceștia vor putea vedea mesajele în timp ce conduc.

Avantaje:

– Comunicare cu șoferii prin intermediul mesajelor text prin Dynafleet, SMS sau e-mail.

– Mesagerie rapidă. Ajută șoferul să ia decizii mai bine informate.

– Comunicare economică pentru întreaga flotă.

– Primiți mesaje privind destinația pentru sistemul de navigare. Ora estimată a ajungerii este prezentată managerului flotei în Dynafleet.

La ora actuală, în România, Volvo înregistrează aproximativ 2.900 abonamente Dynafleet active, popularitatea lor în creștere demonstrând o dată mai mult faptul că transportatorii le consideră niște instrumente utile.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.