550 km de teste pentru juniorii Napoca Rally Academy

Simone Tempestini şi Florin Tincescu au parcurs peste 550 kilometri de teste pe macadam în acest weekend, la Tulcea. La testele juniorilor Napoca Rally Academy au participat Simone Campedelli, multiplu campion în Italia, şi Gina Pistol, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Juniorii Napoca Rally Academy au avut un weekend plin pe specialele Eoliene si Babadag, incluse si in editia din 2014 a Danube Delta Rally®.

Simone Tempestini si Florin Tincescu au continuat cu pregatirile pentru sezonul 2014, cei doi participand anul acesta in Campionatul Mondial de Raliuri, respectiv in Campionatul European.

In afara participarilor din Campionatul European si, desigur, competitia interna, Simone Tempestini are un program complet in Campionatul Mondial de Raliuri (Junior WRC) si Citroen Top Driver unde va concura cu modelul Citroen DS3 R3.

simone_tempestini_teste_tulcea_1

Pentru ca acomodarea cu noua masina sa fie mai usoara, juniorul Napoca Rally Academy a fost asistat de Simone Campedelli, campion in Italia cu modelul Citroen DS3 R3.

„Au fost doua zile plin in care am parcurs peste 400 kilometri pe macadam. Totul a functionat perfect si aveam nevoie de acest test de acomodare cu masina inaintea startului in Junior WRC. Am invatat multe de la Campedelli si acum ma simt pregatit pentru startul din mondial”, a spus Simone Tempestini.

simone_tempestini_teste_tulcea_3

„Este pentru a doua oara cand vin in Romania, dupa participarea mea la Raliul Sibiului, si mi-a placut foarte mult. Simone Tempestini este un pilot tanar, foarte talentat si foarte rapid. Am testat mai multe setari ale masinii si am gasit set-up-ul care sa se potriveasca perfect cu stilul de pilotaj al lui Tempestini”, a spus si Simone Campedelli.

Florin Tincescu a participat la testele de la Tulcea cu modelul Citroen C2 R2 Max cu care va concura anul acesta atat in Campionatul European de Raliuri la cele 6 etape incluse in Junior ERC, cat si in Campionatul National de Raliuri Dunlop.

Simone_Tempestini_Gina_Pistol_Simone_Campedelli

„Sunt foarte multumit dupa testele din weekend. Am facut unele modificari la suspensie, am testat diferite tipuri de anvelope si am incercat sa cresc ritmul la fiecare trecere pe probele speciale. Urmeaza prima etapa din european, Letonia, unde sunt sanse mari sa fie si zapada. Va fi un test greu cu siguranta, dar de abia astept sa luam startul acolo”, a spus Florin Tincescu, care in perioada 31 ianuarie – 2 februarie va concura in etapa din Letonia.

Gina_Pistol_copilot_NRA

La sesiunea de teste a participat si Gina Pistol care a urcat in dreapta pilotilor Napoca Rally Academy.

„Nu este o experienta noua, dar imi place foarte mult sa merg la raliuri si tocmai de aceea nu am putut ignora invitatia la aceasta sesiune de teste. A fost senzational si le voi tine pumnii pilotilor NRA in sezonul 2014”, a spus si Gina Pistol. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.